Nicolae Paliţ şi marele surprize de la Ungheni

Nicolae Paliţ “la pătrat”
În fotografie: Nicolae Paliţ “la pătrat”

Nicolae Paliţ “la pătrat”
În fotografie: Nicolae Paliţ “la pătrat”

Interpretul de muzică populară, Nicolae Paliţ a avut parte de o mare surpiză de ziua sa, pe 25 ianuarie curent. Imediat după spectacolul aniversar, pe care l-a prezentat pe scena Palatului culturii din Ungheni, dînsul a fost felicitat de un bun prieten într-un mod cu totul special.
„Extraordinar! Extraordinar! Iată așa ceva chiar nu am mai avut vreodată”, doar atît a putut să exclame artistul. Cadoul oferit nu a fost nimic altceva decît o caricatură, executată cu mult har de caricaturistul Alexandru Plăcintă din Ungheni.
„Mi-am dorit să redau farmecul cîntecului popular, dar și personalitatea lui Nicolae Paliț. Sper că am reuşit”, ne-a spus ulterior autorul lucrării. Dînsul ni s-a destăinuit că a avut nevoie de două săptămăni pentru realizarea caricaturii, timp în care a căutat în internet surse de inspirație, adică poze, clipuri video cu Nicolae Paliț.
„Am vrut să-i ofer fostului meu coleg un cadou mai deosebit, care să-i amintească mereu de prietenia noastră”, a mărturisit şi cel ce a venit cu ideea – Sergiu Scutaru, om de afaceri din Ungheni, care a copilărit cu Nicolae Paliţ, apoi au lucrat împreună, la prefectura judeţului Ungheni. „Broul de la etajul cinci ne-a unit”, aveau să spună în unison.
În aceeaşi seară, interpetul originar din satul Cetireni, raionul Ungheni, a avut parte încă d eo surpriză. Primăria Ungheni i-a acordat
”Premiul de Excelență”. A fost o premieră absolută, atît pentru artist, cît şi pentru primărie. Edilul oraşului Ungheni a venit şi cu un dar original: o vioară în miniatură, executată de unul dintre cei mai cunoscuți lutieri din Moldova, Pavel Tălpălaru, şi el unghenean de origine.
UNGHENI| Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *