Merele și strugurii pe piața din Ungheni

mere si struguri
Imagine simbol / Sursa: anishoara.blogspot.com

Oferta de mere de diferite soiuri pe piata din Ungheni este mare. Comercializeaza atit producatori din Ungheni, Calarasi, Nisporeni cit si intermediari. Merele sunt calitative, calibrate, ambalate in ladite de lamele. Soiurile care predomina pe piata sunt Idared, Golden, Simirenco, Richared, Florina.
Oferta de struguri este cu mult mai mica decit oferta de mere. Pe piata s-a creat o situatie contrara fata de anul trecut, cind in aceasta perioada piata a fost inundata atit de struguri autohtoni, cit si de import. Calitatea strugurilor era net superioara fata de strugurii de anul acesta. Pe piata se vind struguri Moldova si Alb de Suruceni.
Pretul de comercializare a merelor oscileaza intre 4,00 si 8,00 lei/kg in dependenta de soi, calitate, calibru si este cu 15-20% mai mic decit in perioada similara a anului precedent. Pretul de comercializare a strugurilor este cuprins intre 8,00 si 16,00 lei/kg si este putin mai mic ca anul trecut, deoarece calitatea strugurilor lasa de dorit.
Producatorii sustin ca anul trecut au avut probleme cu comercializarea strugurilor, iar anul acesta au probleme cu realizarea merelor.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *