Fostul preşedinte al raionului Ungheni iese la rampă

Ion Harea, preşedinte, consiliul raional, UngheniReferindu-se la problemele cauzate de acoperişul deteriorat al Consiliului raional, Ion Harea, preşedinte al raionului Ungheni în anii 2007-2011, a adus critici actualei conduceri a raionului. „Oare în cei doi ani de cînd se află în fruntea raionului, Iurie Toma nu a văzut ce se întîmplă cu acoperişul?”, a întrebat el, subliniind că, avînd o susţinere confortabilă a consiliului raional, actualul preşedinte ar fi putut obţine banii necesari pentru reparaţia capitală a acestui acoperiş.
Nu a făcut, pentru că, potrivit fostului preşedinte, „s-a gîndit, în primul rînd, la confortul personal achiziţionîd automobile şi făcînd fum în ţară”.
Fiind întrebat în ce stare a lăsat clădirea cu pricina, Ion Harea a răspuns: „Acoperişul nu curgea, căci se făcuse o reparaţie cosmetică. Dar era necalitativ, fusese construit, cu ani în urmă, greşit”, după care a adăugat: „Au fost probleme tot timpul. Eu însă aveam grijă ca, iarna, zăpada să fie curăţită de pe acoperiş, ca apa să nu se strecoare în inteiror”.
Dînsul a mai spus că era nevoie de  construirea unui alt acoperiş de multă vreme, dar toate tentativele lui de a obţine bani au eşuat, din cauza opoziţiei care dorea cu tot dinadinsul să demonstreze că noua guvernare nu poate face nimic.
Reamintim că, pe 18 ianuarie curent, în biroul unuia dintre vicepreşedinţii raionului Ungheni, a căzut tavanul, din cauza acoperişului deteriorat.
Ion Harea a taxat actuala conducere şi pentru scandalul generat de discuţiile privind permutarea Liceului „Vasile Alecsandri” în alt local. „Nici comuniştii nu au îndrăznit să pună astfel problema, deşi, poate, aveau dreptul, căci clădirea a aparţinut, pe vremuri, comitetului raional al partidului comunist. Comuniştii au fost, în acest sens, foarte deştepţi”.
La final, Ion Harea a menţionat că reacţia dînsului vine urmare a unor tentative de dezinformare a opiniei publice. „Dacă au de gînd să aibă o astfel de atitudine faţă de predecesorii lor, n-o să le meargă. Mult mai util ar fi un dialog”, a punctat dînsul.
UNGHENI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *