VIDEO | Minunea s-a produs! O familie din Ungheni a simţit pe propria piele ce înseamnă fericirea

Lucia Bacalu cu plicul cu bani şi o fotografie din partea „Expresului”, înconjurată de Moş Crăciun, Crăciuniţa şi Maria Calchei
În fotografie: Lucia Bacalu cu plicul cu bani şi o fotografie din partea „Expresului”, înconjurată de Moş Crăciun, Crăciuniţa şi Maria Calchei, înainte de a înmîna Danielei Cucu (a doua din dreapta) şi mamei sale Elena darul principal. „Nu am ţiunut niciodată în viaţă atîţia bani în mîbnă”, avea să exclame Elena Cucu.

Lucia Bacalu cu plicul cu bani şi o fotografie din partea „Expresului”, înconjurată de Moş Crăciun, Crăciuniţa şi Maria Calchei
În fotografie: Lucia Bacalu cu plicul cu bani şi o fotografie din partea „Expresului”, înconjurată de Moş Crăciun, Crăciuniţa şi Maria Calchei, înainte de a înmîna Danielei Cucu (a doua din dreapta) şi mamei sale Elena darul principal. „Nu am ţiunut niciodată în viaţă atîţia bani în mîbnă”, avea să exclame Elena Cucu.

O maşină de spălat performantă, 13070 lei şi 130 de euro, dulciuri şi produse alimentare – iată ce am reuşit să adunăm în urma campaniei iniţiată de „Expresul”, cu genericul „Moş Crăciun există”.
După ce, pe 28 decembrie, am publicat istoria a două fetiţe cu grave probleme de sănătate şi a mamei lor, Elena Cucu, din Ungheni, imediat ne-a telefonat, de la Chişinău, fostul primar de Ungheni, Vitalie Vrabie, care s-a oferit să doneze o maşină de spălat. În cîteva ore, acea maşină de spălat era deja acasă la familia Cucu.
Ne-a scris un mesaj şi Sorin Goian din Chişinău, care ne-a spus că vrea să transmită un cadou din partea sa acestei familii, prin autobuzul de rută Chişinău-Ungheni. Am recepţionat darul lui: 500 de lei, dulciuri şi fructe exotice. Ne-a telefonat şi Nina Gorincioi-Cadoppi din Italia, care a transmis 130 de euro, paste făinoase, dulciuri  şi alte cadouri.
Au venit la redacţie oameni simpli, care au cerut adresa acelei familii sau ne-au lăsat bani.
Punctul culminant al campaniei a avut loc pe 4 ianuarie, cînd, în parteneriat cu filiala Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), am organizat o licitaţie a unor fotografii realizate de reporterii „Expresul” şi vernisate anterior, graţie suportului financiar al Ninei Gorincioi-Cadoppi, la Nisporeni şi Ungheni. Un exemplu demn de urmat a oferit însuşi partenerul nostru de nădejde, CCI, filiala Ungheni, care a achiziţionat o fotografie contra sumei de 1000 de lei. Tot cu 1000 de lei a cumpărat o fotografie şi Haralambie Chirilov, preşedintele UCOOP Ungheni. O altă fotografie a fost achiziţionată, contra sumei de 600 de lei, de un om de afaceri din Călăraşi, Radu Magariu. Nicanor Buzovoi din Pîrliţa a dat 1500 de lei pentru trei fotografii. Omul de afaceri Philippe Shaudier din Ungehni a achiziţionat două fotografii cu 1000 de lei, iar Ion Vrabie din Costuleni şi Nicolae Şova din Ungheni au oferit cîte 500 de lei, fiecare aciziţionînd cîte o fotografie. Lista celor care au participat la litaţie e mult mai liungă şi o vom publica în numărul următor cu mulţumirile de rigoare.
Impresionant a fost gestul Nataliei Rotaru, şefa Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat. După ce a citit istoria familei Cucu, chiar în seara de Revelion, aflîndu-se într-un local din Ungehni, a organizat o licitaţie, din proprie iniţiativă, punînd în vînzare două sticle de băuturi tari cu autografele a doi artişti pe ele: Olga Ciolacu şi Igor Cuciuc. Acestea au fost cumpărate de doi oameni de afaceri: Vasile Bînzaru – contra sumei de 3000 de lei, şi Ion Ţîţu – contra sumei de 1500 de lei.
În după-amiaza zilei de 4 ianuarie, însoţiţi de Moş Crăciun (Adrian Cojocaru, colegul nostru de la un post local de televiziune), de o frumoasă Crăciuniţă (Xenia Strujuc de la Şcoala primară „Spiridon Vangheli”) şi de inimoasa Maria Calchei, directoarea centrului „Casă pentru Toţi”, am ajuns la această familie. Cel ce s-a oferit să ne ducă într-acolo, absolut dezinteresat, a fost Philippe Shaudier.
Le-am înmînat toate darurile – un adevărat cadou de Crăciun. Am decis, împreună cu conducerea filialei Ungheni a CCI, să organizăm această campanie şi anii următori, iar beneficiarii îi vom alege din toate cele trei raioane: Ungheni, Nisporeni, Călăraşi. Nina Gorincioi-Cadoppi deja s-a oferit să sponsorizeze şi alte expoziţii de fotografii, pe care, ulterior, le vom scoate la licitaţie.
UNGHENI
Lucia Bacalu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *