VIDEO | Gripa de tip A(H1N1) la Ungheni! Opt persoane au fost internate în spital

Sursa: protv.md

Sursa: protv.md
Sursa: protv.md

Un bărbat din raionul Ungheni a fost diagnosticat cu gripa pandemică AH1N1, numită şi gripa porcină. Informaţia a fost confirmată de către vicedirectorul Centrului Naţional de Sănătate Publică, Ion Şalaru. La spital au fost internate alte şapte persoane care au fost în contact cu bolnavul.
Potrivit vicedirectorului Centrului Naţional de Sănătate Publică, Ion Şalaru, în total, 12 persoane au intrat în contact cu bărbatul infectat.
„Deocamdată nu se cunoaşte care e sursa de infectare. Nici bolnavul, nici persoanele care au contactat cu el nu au fost peste hotare. Din declaraţiile lui s-a constatat că s-a îmbolnăvit în urmă cu 10 zile, dar a chemat salvarea pe data de 21. Pe 23 ianuarie a fost diagnosticat cu AH1N. Opt persoane sunt internate la Spitalul raional Ungheni. Mai gravă este starea persoanei la care a fost identificat virusul, celelalte sunt într-o stare normală, urmează tratamentul antiviral. Se aşteaptă confirmarea sau infirmarea diagnosticului de laborator la gripă. În total, cu această persoană au contactat 12 oameni, ceilalţi patru care nu au fost internaţi nu au semne de boală, dar urmează tratament la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie”, a comunicat acesta.
Ion Şalaru a mai adăugat că în R. Moldova a fost adus un lot de 100.000 de doze de vaccin antiviral, iar 93.000 de persoane din grupurile de risc au fost imunizate deja.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *