Toate drumurile din Mănoilești vor trece prin ”Aleea vieții”

Imagine simbol / Sursa: vasluion.ro

Imagine simbol / Sursa: vasluion.ro

În 2013, un șes plin de gunoaie din centrul satului Mănoilești se va transforma într-o alee de stejari, frumos amenajată. Aceasta va avea o semnificație aparte, fiind botezată sugestiv: ”Aleea vieții”.
”Pe acolo în fiecare zi, trece lumea: nou-născuții – spre centrul de sănătate, copiii – spre grădiniță și școală, iar adulții – la biserică”, explică Nicoleta Diaconu, inițiatoarea proiectului respectiv și directoarea grădiniței din localitate. Potrivit dînsei, ideea a venit din suflet, iar acum îşi doreşte foarte mult ca acest proiect să prindă viață cît mai curînd posibil.
Deși recunoaște că nu-i va fi ușor, ea este hotărîtă să meargă pînă la capăt. ”Îmi dau seama că, pentru așa ceva, voi avea nevoie de mult mai mulți bani decît mi-am planificat, dar sînt dispusă să merg din poartă în poartă, pentru a colecta sursele necesare”, a subliniat dînsa.
Proiectul are toate șansele să fie realizat chiar în primăvara anului curent. Mai ales că Nicoleta Diaconu deja a primit, pe 20 decembrie 2012, în cadrul Tîrgului de proiecte și inițiative civice locale din Ungheni, un certificat de garanție din partea Fundației Comunitare Ungheni, prin care se confirmă că, la următoarea ediție a Programului de granturi mici din 2013, îi este asigurată o finanțare în valoare de 5000 de lei.
Ina Landa | Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *