S-a zis cu pîrtia de la Cioreşti. Cel puţin, pentru o perioadă

Sursa: news.point.md

Sursa: news.point.md
Sursa: news.point.md

După ce a devenit cunoscută în toată republica, după ce au început să vină aici turiştii pe timp de iarnă, iată că totul s-a terminat. “Şi acum sînt mulţi doritori de a veni aici”, spune primarul de Cioreşti, Valeriu Guţu.
Dar nu se poate. Pentru că acea pîrtie, iniţiată de vreo trei tineri din sat, nu era o pîrtie oficială.  Vara, pe acel loc oamenii îşi pasc vitele. Iarna, tinerii bateau bine zăpada şi, ingenioşi din fire, începuseră să dea în arendă echipamentul necesar pentru distracţii. Lumea a prins nada.
“Nu avem nimic împotrivă. Din contra, sîntem interesaţi să dezvoltăm turismul, dar totul trebuie să fie legal”, spune primarul. Terenul respectiv va fi scos la licitaţie, ca ulterior să se facă acolo o adevărată pîrtie cu toate actele în regulă. Ba mai mult, cu timpul va fi adusă şi o instalaţie de zăpadă artificială, astfel ca durata de funcţionare a pîrtiei să fie cu mult mai mare.
“Dacă vom avea o pîrtie adevărată, dacă va fi o afacere bine pusă la punct, vom avea de cîştigat cu toţii”, a remarcat Valeriu Guţu, subliniind, totodată, că şi-ar dori să se concentreze pe dezvoltarea turismului, căci comuna are multe locuri frumoase care, cu siguranţă, vor atrage turiştii.
NISPORENI | Ina landa 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *