Ofertă mare de ceapă pe piața din Ungheni

ceapă, piața, Ungheni
Sursa: eana.ro

Cantitatile de ceapă expuse pe piata sunt mari, cererea la acest produs fiind medie. Comercializeaza preponderent intermediarii ceapă adusa din nordul republicii. Produsul este de calitate, ambalat in saci de plasa de diferite marimi. Soiurile des intilnite pe piata sunt: Kasatic, Haltedon, Stutgarder Riesen, etc.
Pretul de comercializare a cepei se mentine intre 3,50 si 5,00 lei/kg, in dependenta de calitate si cantitate. O situatie similara a fost inregistrata si pe celelalte piete agroalimentare din republica. (Detalii : www.agravista.md).
Pretul de comercializare a cepei pe pietele din Polonia (Bronishe) este de 2,75 lei/kg (0,17 EUR/kg) si este de 2 ori mai mare ca in perioada similara a anului precedent. Pe pietele din Ucraina (Lvov si Copani) pretul este de 1,93 (1,30 UAH/kg) si respectiv 1,27 lei/kg (0,85 UAH/kg). Comparativ cu anul precedent, la Lvov pretul s-a majorat cu 14%, iar pe piata din Copani pretul s-a micsorat cu 14%. Producatorii din Ucraina sustin ca preturile la ceapa pentru export in Rusia sunt mici, de asta ei exporteaza ceapa mai mult in Moldova, Bulgaria, Romania, Irac, care dau un pret mai mare cu 30% decit companiile din Rusia.
Operatorii de piata sustin, ca odata cu micsorarea rezervelor de ceapă din republica, cantitatea de ceapa importata se va mari , iar preturile se vor duce in sus.
Sursa: AGROinform Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *