Noile aspecte de impozitare – încă o povară pe umerii contabililor

Imagine simbol / Sursa: capital.ro

Imagine simbol / Sursa: capital.ro
Imagine simbol / Sursa: capital.ro

Modificările frecvente ale legislației fiscale și financiare generează nemulțumiri în rîndul contabililor din raionul Ungheni. Ei susțin că fac față cu greu acestor schimbări, care au loc atît de des, încît nici nu mai reușesc să se familiarizeze cu ele.
De aceea, pentru a păși în pas cu timpul și cu noile modificări legislative, aceştia s-au întrunit la o masă rotundă, organizată de Asociația contabililor și auditorilor profesioniști (ACAP), reprezentanţa Ungheni, unde au pus în discuţie subiectul în cauză.
”Pe lîngă faptul că în anul 2012 a fost reintrodus impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător în mărime de 12%, în ultimul timp se observă o tendință de a trece pe seama contabililor întreprinderilor prea multe responsabilități, cum ar fi evidența registrului electronic, dările de seamă trimestriale în loc de anuale și altele”, a relatat pentru ”Expresul” Angela Mihalachi, preşedinta reprezentanţei Ungheni ACAP. Cu toate acestea, dînsa le-a recomandat colegilor ei să se conformeze modificărilor fiscale, căci „cu Fisc-ul nu te joci”. O interpretare incorectă a buchiei legii, mai ales la capitolul impozite, ar putea să-i coste mult.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *