Măşti cu duiumul în… bibliotecă

Expoziţia de măşti
În fotografie: Expoziţia de măşti

Expoziţia de măşti
În fotografie: Expoziţia de măşti

Sala de expoziţii a Bibliotecii publice „Dimitrie Cantemir” din Ungheni a fost inundată de  măşti. Evenimentul s-a produs în ajun de Crăciun, iar „vinovaţii” au fost elevii de la Şcoala de arte plastice din Ungheni, de la Centrul de creaţie a copiilor, Centrul de meşteşug artistic „Fantezie” şi de la Şcoala de arte din Sculeni, filiala Petreşti.
Peste 60 de lucrări au fost expuse la expoziţia-concurs „Masca 2012”.  „Este plăcut ca, în  ajun de sărbători, să înfrumuseţăm o sală cu atîta energie pozitivă din partea copiilor noştri”, a subliniat Raisa Cojocaru, directoarea Şcolii de arte plastice din Ungheni. Măştile au fost confecţionate din cele mai diverse materiale, începînd cu tradiţionala papier mâché, o pastă plastică din hîrtie macerată în apă şi clei, şi terminînd cu blănuri, pănuşi, lemn, carton.
„Am depus foarte mult suflet în crearea măştii, mai ales că-mi place să lucrez şi, totodată, să-mi exprim sentimentele şi trăirile cu ajutorul culorilor”, a declarat Roberta Gaibu, elevă la Şcoala de arte plastice din Ungheni, cîştigătoarea premiului mare, vorbele ei fiind în asentimentul tuturor participanţilor.
Expoziţia a fost organizată de Secţia cultură şi turism, în parteneriat cu Primăria Ungheni.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *