Construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni va fi lansată în luna mai

gazoductul Ungheni Iasi
Imagine: HotNews.ro

Începând cu luna mai a anului curent, vor fi lansate lucrările de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni. Anunţul a fost făcut de consilierul de stat în Cabinetul prim-ministrului României, Mihnea Constantinescu, în cadrul unei întrevederi cu premierul Vlad Filat, la 28 ianuarie.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, Mihnea Constantinescu a spus în cadrul întrevederii că resursele financiare necesare pentru realizarea acestui obiectiv au fost identificate integral.
”Există finanțare, există programare și pregătire logistică. Suntem pregătiți să anunțăm, în luna martie, o licitație pentru ca, începând cu luna mai a anului curent, să fie lansate lucrările de construcție propriu-zise”, a spus consilierul de stat în Cabinetul prim-ministrului României.
Mihnea Constantinescu a mai menționat că partea română va transmite în curând o scrisoare părții moldovenești cu privire la confirmarea finanțării proiectului respectiv pe teritoriul R. Moldova și că intenția R. Moldova de a-și diversifica rețelele de conectare energetică este una dintre cele mai curajoase decizii pe plan regional.
La rândul său, prim-ministrul Vlad Filat a menționat că scopul R. Moldova este de a finisa construcția gazoductului Iaşi-Ungheni până la sfârşitul anului 2013.
Filat a menționat că va avea în curând o întrevedere cu omologul său român, Victor Ponta, în cadrul căreia vor fi punctate toate aspectele ce țin de colaborarea energetică dintre R. Moldova şi România.
Sursa: trm.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *