Cad podurile la Consiliul raional Ungheni

Cad podurile la Consiliul raional Ungheni

Cad podurile la Consiliul raional UngheniÎn dimineaţa zilei de 18 ianuarie, vicepreşedintele raionului Ungheni, Petru Langa, a avut parte de o surpriză. Dînsul a fost întîmpinat de paznici şi femeile de serviciu care i-au dat o veste mai puţin îmbucurătoare: a căzut podul din biroul său.
„S-a întîmplat ceea ce trebuia să se întîmple şi ceea ce era de aşteptat”, a declarat oficialul  pentru ziarul „Expresul”, după care a continuat:  „Dacă ar fi să ne conducem după normative,  actuala clădire a Consiliului raional nu ar mai trebui să fie exploatată, căci este înt-ro stare avariată”.
Chiar dacă în fiecare an se efectuează reparaţii curente, apa care se acumulează pe acoperişul ediuficiului se scurge înăuntru.
„Arhitectura clădirii nu permite construcţia unui acoperiş nou, care ar proteja-o. Nu se poate interveni cînd vrei şi cum vrei”, a specificat Petru Langa.
Pereţii biroului său au început să mucegaiască la finele anului trecut, astfel că, în miez de iarnă, vicepreşedintele raionului era nevoit să stea cu geamul deschis.
În aceeaşi situaţie se află, la ora actuală, şi biroul celui de-al doilea vicepreşedinte al raionului, Iulia Pancu, astfel că nu va fi surprinzîtor, dacă într-o bună zi şi aici va cădea podul. În plus, pe pereţii clădirii au început să apară fisuri tot mai mari şi mai mari.
„Trebuie întreprinse măsuri de urgenţă”, a menţionat Petru Langa, fără să spună care ar fi acestea. „Bine că s-a întîmplat pe timp de noapte şi nu ziua, cînd am fi putut avea aici vreo şedinţă” mai adaugă dînsul.
În zilele imediat următoare, o comisie specială va decide care vor fi paşii următori pentru a asigura o activitate normală a Consiliului raional şi condiţii de muncă decente pentru funcţionari.
Clădirea Consiliului raional are peste 60 de ani şi, se zice, s-ar afla pe un teren periculos, în subterană fiind construite, la începutul secolului trecut, numeroase catacombe.[wzslider]
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *