Un brad ca la nimeni altcineva

 Bradul din incinta Bibliotecii „Dimitrie Cantemir” din Ungheni
În fotografie: Bradul din incinta Bibliotecii „Dimitrie Cantemir” din Ungheni

Circa 300 de cărţi din fondul Bibliotecii publice „Dimitrie Cantemir” s-au transformat, în ajun de an nou, într-un pom de Crăciun superb. Timp de mai bine de două ore, cinci bibliotecare de aici au muncit la el, punînd, cu grijă, carte peste carte şi împodobidu-l cu fulgi albi, confecţionaţi din hîrtie tot de ele.
Acum, cei care intră în bibliotecă, rămîn uimiţi de ingeniozitatea doamnelor bibliotecare. La baza bradului au fost puse cărţi mai puţin solicitate, iar unele dintre ele – chiar deloc. Este vorba de volumele Enciclopediei „Moldova sovietică”, de Enciclopedia americană şi cartea „Mathematics Today”, de dicţionarul de termeni financiari şi dicţionarul enciclopedic medical.  Urmează apoi, pe la mijloc, cărţi din literatura rusă, „Istoria literaturii universale”, volumele „Ştiinţa şi omenirea”, „Oamenii iluştri ai Americii”, „Elita politică a Moldovei”. În în vîrf se află opera marelui Eminescu, dar şi alte cărţi semnate de scriitori români.
„Bradul” din cărţi are peste un metru şi jumătate şi a fost confecţionat la sugestia partenerului de nădejde al bibliotecii, ziarul „Expresul”.  Chiar a doua zi, a fost remarcat şi de Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Chişinău, angajaţii căreia au spus că vor urma exemplul colegelor sale de la Ungheni şi vor confecţiona un brad similar.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *