Trei nisporeneni la Festivalul epigramei şi fabulei

Grigore Adam cu mască (sub mască - Grigore Stamati) şi fără mască
În fotografie: Grigore Adam cu mască (sub mască – Grigore Stamati) şi fără mască

Cei mai talentaţi nisporeneni, care ştiu şi pot să înveselească lumea, au participat, la finele săptămînii trecute, la Festivalul naţional de epigramă şi fabulă „Donici – cuib de-nţelepciune”, ediţia a VIII-a. Este vorba de Grigore Stamati, maestru al măştilor, de Grigore Adam, maestru în cîntat din frunză, şi Grigore Drăgan, maestru în epigrame. Toţi trei pre numele lor Grigore, toţi trei – mari entuziaşi, care, ori de cîte ori e nevoie, reprezintă cu cinste raionul Nisporeni.
Evenimentul s-a desfăşurat la Teatrul satiric „Ion Luca Caragiale” din Chişinău, unde au venit numeroşi epigramişţti de pe ambele maluri ale Prutului. Gazdele, adică cei din R.Moldova, au participat în afara concursului, toate premiile revenindu-le astfel colegilor din România.
Şi totuşi, pentru participare activă la Festival, unde a prezentat o expoziţie impresionantă de măşti, Grigore Stamati s-a învrednicit de Diploma de onoare a Asociaţiei epigramiştilor din Moldova.
Ceilalţi doi nisporeneni au avut parte de ovaţii furtunoase. Grigore Adam – pentru frumoasele cîntece izvorîte din frunză, de care s-au bucurat, în mod special, fraţii români, care l-au ascultat în premieră pe irepetabilul interpret la frunză. Grigore Drăgan – pentru recitalul de epigrame, care au stîrnit hohote de rîs în sală.
Voia bună ce a domnit la festival a fost întregită de evoluarea în scenă a artiştilor profesionişti: naistul Vasile Iovu şi interpretele Silvia Grigore şi Maria Iliuţ.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *