Oferte tot mai mici de ardei dulce pe piața din Ungheni

ardei dulce
Sursa: terapienaturist.blogspot.com

Ofertele de ardei autohton pe piata se micsoreaza pe zi ce trece. Ardeiul este de dimensiuni mici, de culoare verde, ambalat in saci de plasa ori lazi de lamele. Comercializeaza citiva producatori din Ungheni. Producatorii sustin ca sunt ultimii ardei de sera: peste o saptamina se vor termina. Un singur producator din s.Costuleni vinde gogosari de sera mari, frumosi, de culoare verde. Producatorul spune ca nu a avut nici odata gogosari pina in luna decembrie, iar toamna aceasta a fost de partea producatorilor de legume.
Pretul de comercializare oscileaza intre 6,00 si 15,00 lei/kg in dependenta de calitate, calibru, culoare. Gogosarii se vind cu 13,00-15,00 lei/kg. Ardeiul de import se comercializeaza la un pret de 40,00 – 45,00 lei/kg. Soiul Capri – rosu, in forma de conus – cu 35,00 lei/kg. Pretul mediu de comercializare la ardei autohton pe celelalte piete monitorizate din republica sunt urmatoarele: 5,00 lei/kg pe piata din Cahul, 10,00 lei/kg – Chisinau, 12,00 lei/kg – Edinet si Balti. Comparativ cu aceiasi perioada a anului precedent preturile s-au micsorat cu 50% pe pietele din Chisinau si Cahul, cu 14% la Balti, si cu 77% la Ungheni. Asa micsorare de pret se lamureste prin faptul ca anul trecut nu erau ardei autohtoni pe piata in perioada de referinta, se vindeau numai ardei de import.
Odata cu disparitia ardeilor autohtoni piata va fi ocupata de ardei de import, care se comercializeaza la un pret usturator pentru cumparatori.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *