„Ieşirea în popor” cu… scîrţ

Irana-i grea, omătul mare
În fotografie: Irana-i grea, omătul mare

Drumurile înzăpezite, se pare, i-au încurcat iţele ministrului Culturii, Boris Focşa. Pe 18 decembrie, dînsul urma să se deplaseze la Nisporeni, pentru o întîlnire cu factoriii de decizie, dar şi o audienţă a cetăţenilor. Cine ca cine, dar nisporenenii aveau ce să-l întrebe pe ministru.
În ajun însă, pe 17 decembrie, autorităţile raionale au fost anunţate că ministrul Boris Focşa nu mai vine. Motivul invocat a fost „vremea anevoioasă”.
Deocamdată, nu a fost stabilită o altă dată pentru o eventuală vizită a ministrului Culturii la Nisporeni.
Nici călărăşenii nu au avut şansa să se întîlnească cu un oficial chişinăuean. Aici era preconizată o întîlnire cu Ion Lupu, directorul general al Agenției „Moldsilva”. Deplasarea dînsului la Călăraşi a fost, la fel, contramandată, dar din alt motiv.  Autorităţile raionale au fost anunţate că au intervenit anumite modificări în programul de activitate al şefului „pe pădurile Moldovei”.
Cel mai curajos oficial a fost… o doamnă. Este vorba de Lucia Spoială, director general al Biroului Naţional de Statistică. Dînsa urma să vină la Ungheni şi a venit!
Deja de ani buni, în R.Moldova s-a instalat o tradiţie: ieşirea oficialilor de rang înalt în popor. O dată în lună, în fiecare raion trebuie să vină fie un ministru, fie un şef de departament sau de agenţie naţională. Chiar dacă, de obicei, aceştia îşi îndeplinesc obligaţiunea şi vin în teritoriu, nu se schimbă mai nimic în urma vizitelor lor. Doar că mai apare o bifă în dreptul unei acţiuni planificate, cică, de ei.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *