Despre Nisporeni şi nisporeneni

În fotografie:  „Cu drag şi dor de Nisporeni”
În fotografie: „Cu drag şi dor de Nisporeni”

„Cu drag şi dor de Nisporeni”, astfel s-a întitulat manifestarea desfăşurată recent la Liceul „Ştefan cel Mare” din localitate. A fost o sărbătoare de suflet, care a adunat laolaltă personalităţi marcante, printre care: Grigore Negură, muzicolog, dirijorul Orchestrei Naţionale de Cameră, Grigore Drăgan, epigramist, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, Grigore Adam, rapsod popular, interpret la frunză, Tudor Gorgos, fost profesor, în prezent poet şi om de afaceri.
La eveniment a participat şi preşedintele raionului, Vasile Bîtca, fost absolvent al acestei instituţii. Dînsul i-a îndemnat pe actualii elevi să nu fie indeferenţi faţă de locul unde s-au născut, să contribuie  la amenajarea şi infrumuseţarea oraşului natal.
A fost adus un omagiu şi nisporenenilor care şi-au făcut un nume în lumea mare, printre care: Vasile Zubcu-Codreanu, artist emerit al R.Moldova, Ion Negură, artist şi compozitor, maestru în arte, Ion Cârchelan, pictor acuarelist, Gheorghe Ţopa, interpret, maestru în arte, Ion Bolun, doctor habilitat în matematică, Diana Axenti, violonistă la Teatrul de Operă din Paris, fraţii Nicolae şi Mihai Cociu, maeştri ai sportului la motocros.
Sala în care a avut loc sărbătoarea a fost amenajată sub aspectul unei case mari, iar cei prezenţi au ţinut să sublinieze că Nisporeniul este pentru ei un oraş de vis, căci aici s-au născut, au crescut, au pronunţat primele cuvinte, au făcut primii paşi.
Remarcăm că Nisporeniul are imnul său, iar localnicii consideră că oraşul lor este luminat de credinţa strămoşească şi-şi duce veacul pe un pămînt mănos, îngrijit şi iubit de oameni cu sufletul deschis, un pămînt încărcat de frumuseţe în care străluceşte privirea şi binecuvîntarea lui Dumnezeu.
Ina Landa 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *