Copii veniţi pe lume într-o zi unică şi deosebită

proaspăta mămică Svetlana Stepanenco împreună cu fecioraşul ei, Adrian
În fotografie: proaspăta mămică Svetlana Stepanenco împreună cu fecioraşul ei, Adrian

Pe 14 decembrie, ne-a telefonat la redacţie primarul de Zagarancea (Ungheni), Mihai Burlacu. „Avem o mare bucurie”, ne-a spus, după care a continuat: „De alaltăieri, satul nostru mai are un cetăţean cu care, la sigur, ne vom mîndri”. Acel cetăţean avea în ziua respectivă doar… 2 zile!
A venit pe lume pe 12.12.12, iar primarul crede că e un semn bun. „Ne pregătim să-l întîmpinăm pe Adrian aşa cum se cuvine!”, a exclamat dînsul, spunîndu-ne că, şi cu această ocazie, s-a purces la deszăpezirea drumurilor în sat, inclusiv pînă la casa băiatului.
Noi, la rîndul nostru, am dat o fugă la maternitatea din Ungheni, unde s-a născut, la ora 14.45, Adrian Stepanenco. „Nu am avut nici cea mai mică idee, nu m-am gîndit nici pentru un moment că băieţelul nostru va veni pe lume într-o asemenea zi. Eu credeam că voi naşte de ziua mea, pe 3 ianuarie şi astfel îmi voi face cel mai frumos cadou”, ni s-a destăinuit proaspăta mămică, Svetlana Stepanenco.
Fericită şi mîndră pentru băiatul pe care l-a adus pe lume, dînsa a spus că-şi doreşte ca el să fie, în primul rînd, sănătos, apoi – deştept, să aibă numai realizări frumoase şi să fie un cetăţean bun al Republicii Moldova, aşa cum sînt şi părinţii lui.
Iniţial, s-au gîndit să-l numească Laurenţiu, dar, odată cu naşterea lui, a venit şi un alt prenume – Adrian. „L-am numit în cinstea Sf. Andrei, căci s-a născut chiar în ajun. Dacă a vrut să vină pe lume într-o zi atît de frumoasă, de ce să nu-l numim Adrian?”, a explicat mama.
Băiatul s-a născut sănătos, cu o greutate de 3630 grame şi o lungime de 55 cm, iar părinţii lui, Svetlana şi Roman Stepanenco sînt foarte mîndri de el. E primul lor copil. „Va urma şi un frăţior sau o surioară, dar ceva mai tîrziu. Vrem să le oferim un viitor bun copiilor noştri”, a spus Svetlana Stepanenco.
În acea zi de 12.12.12, la materntatea din Ungheni s-au născut patru bebeluşi: trei băieţei şi o fetiţă. La maternitatea din Călăraşi au venit pe lume doi copilaşi. Tot doi copilaşi au venit pe lume şi la Nisporeni.

Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *