Căsătorie internaţională la Nisporeni, în ziua de 12.12.12

Fotografie-simbol
news.click.md

Deşi cu două zile înainte de 12.12.12, şefa Oficiului Stării Civile Nisporeni, Liuba Ciorici, declara, pentru „Expresul”, că în această zi „magică” nu este planificată nici o căsătorie, iată că, a doua zi după 12.12.12, dînsa ne-a telefonat şi ne-a anunţat că, totuşi, în acea zi, la Nisporeni a avut loc o înregistrare a căsătoriei. Şi ce mai căsătorie! Între o nisporeneancă şi un cetăţean italian.
Au venit la Nisporeni pe 11 decembrie. Au hotărît să nu piardă nici o clipă şi, direct de la aeroport, s-au îndreptat spre baştina ei, pentru a reuşi să ajungă într-un timp cît mai scurt la Oficiul Stării Civile. Au depus toate actele necesare şi, pe 12.12.12, exact la ora 12 şi 12 minute, pentru cei doi a început să cînte Marşul Mendelssohn, melodia interpretată la orice înregistrare solemnă a unei căsătorii în Europa de la 1858 încoace.
„Chiar dacă era ora prînzului, nimeni dintre angajaţii Oficiului Stării Civile nu a plecat acasă. Am aşteptat cu înfrigurare acea clipă”, a spus Liuba Ciorici, menţionînd că a fost un moment emoţionant şi impresionant în acelaşi timp pentru toată lumea prezentă la înregistrarea căsătoriei respective.
Cei doi: el, în vîrstă de 63 de ani, ea – în vîrstă de 42 de ani, au o relaţie de şapte ani, astfel că dragostea lor a fost testată în timp. Ambii au mai trecut prin experienţa unei căsnicii, aşa că, de data aceasta, au ştiut bine ce fac. Au venit la Nisporeni, ferm convinşi că vor să fie şi de acum înainte împreună. Au hotărît să-şi oficializeze căsătoria într-o zi şi la o oră deosebită, fără prea mult tam-tam. Şi-au dorit ceva frumos şi, totodată, modest.
Mirele se numeşte Alvaro Maiolinii, mireasa însă nu a dorit să-şi facă public numele. „Este o doamnă care merită să fie fericită”, ne-a spus Liuba Ciorici, după care a punctat: „Le-am dorit să creadă şi în continuare în magia cifrelor, să fie sănătoşi şi fericiţi”.
Pentru că au vrut să-şi înregistreze căsătoria într-un timp foarte scurt, în mai puţin de 24 de ore de la depunerea actelor, cei doi au trebuit să scoată din buzunar 5600 de lei. Aşa prevede legislaţia Republicii Moldova. Nu au stat nici o clipă pe gînduri, căci o clipă sublimă merită toţi banii din lume.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *