Apreciaţi pentru grija faţă de copiii aflaţi în dificultate

Tudor Rădeanu la Gala premiilor ONU
În fotografie: Tudor Rădeanu la Gala premiilor ONU

Direcţia Asistență Socială și Protecția Familiei Ungheni este cea mai bună. La această concluzie au ajuns experţi în domeniu, inclusiv străini. La această concluzie au ajuns şi reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi ai mass-media din R.Moldova.
Pe 10 decembrie, de Ziua Drepturilor Omului, un premiu special i-a fost înmînat lui Tudor Rădeanu, şeful Direcţiei Asistență Socială și Protecția Familiei Ungheni, în cadrul unei ceremonii festive, organizată de Națiunile Unite şi transmisă în direct de postul public TV “Moldova 1”.
Potrivit unui comunicat PNUD, Direcţia Asistență Socială și Protecția Familiei Ungheni a fost apreciată pentru “aplicarea inovativă a drepturilor omului în practică la nivel local, axîndu-se pe implementarea Ghidului privind îngrijirea alternativă a copilului, adoptat de către Adunarea Generală a ONU în noiembrie 2009”.
“Este o apreciere înaltă a muncii noastre de ani şi ani, zi de zi. Este o apreciere a echipei care a lucrat ca furnicile”, a declarat pentru “Expresul” Tudor Rădeanu, imediat după premiere. Dînsul s-a arătat satisfăcut, în mod special, de faptul că aprecierea vine de la “experţi care cunosc foarte bine domeniul, de la experţi internaţionali”.
“Acest premiu este foarte important pentru noi, ne inspiră şi mai multă încredere în forţele proprii, şi mai multă dorinţă de a face lucruri frumoase în continuare, de a munci şi mai mult pentru a fi mereu printre primii în republică”, a mai spus Tudor Rădeanu.
Referindu-se la noile proiecte, dînsul a subliniat: “Ne dorim să extindem serviciile menite să protejeze copiii, mai ales că avem în raion 9000 de copii aflaţi în dificultate. Ne dorim să atragem noi investiţii. Mai avem mult de lucru, aşa că nu trebuie să fim cu capul în nori.
Asta le-am spus şi colegilor mei”.
De notat că ediţia din 2012 a Galei premiilor ONU a inclus șapte premii, toate –  pentru realizări importante în domeniul drepturilor omului.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *