19 tineri masori pe piaţa muncii din Ungheni

fundatia muncii
Pe 29 noiembrie, la Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni a avut loc examenul teoretico-practic de absolvire a cursurilor la specialitatea „masor” (vezi fotografia).
Membrii comisiei de evaluare: Tatiana Chelaru, director adjunct la Colegiul de Medicină Ungheni, Vitalie Tîrsîna, profesor de masaj, Alina Butnaru, coordonator programe pentru tineri la Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni, Dimitriţa Gurău, coordonator cursuri de formare profesională la Asociaţia Obştească pentru Copii şi Tineret „Făclia”, au apreciat nivelul de pregătire al tinerilor ca fiind înalt. Aceştia, la rîndul lor, au demonstrat abilităţi de executare a diferitor tehnici de masaj clasic şi netradiţional, cu un efect benefic asupra organismului.
Astfel, 19 tineri au obţinut calificarea în domeniul masajului terapeutic, pentru copii şi reflector, ceea ce le va permite profesarea în domeniu, căci masajul este un serviciu solicitat tot mai mult pe piaţa muncii autohtone.
Reamintim că aceste cursuri sînt organizate în cadrul proiectului „Învaţă pentru viaţă”, implementat de AO „Făclia” din Ungheni.
Scopul lor este: facilitarea integrării sociale a tinerilor şomeri pe piaţa muncii RM în concordanţă cu aspiraţiile lor profesionale şi cu necesităţile angajatorilor.
Cursul de masori a fost frecventat de 19 tineri, majoritatea fiind studenţi ai Colegiului de Medicină Ungheni. Durata cursului a fost de 3 luni, iar planul de studii a cuprins 430 de ore, dintre care 150 teoretice şi 280 practice. Examenul s-a desfăşurat timp de trei ore, fiecare cursant dînd dovadă de cunoştinţe teoretice şi practice bune.

Şi 20 de frizeri în devenire
În aceeaşi zi, a avut loc şi festivitatea de deschidere a cursurilor de frizer, formată dintr-un număr de 20 persoane din diferite localităţi ale raionului Ungheni.
Durata cursurilor va fi de două luni şi jumătate. În această perioadă, tinerii vor studia conform unui plan de studiu bine structurat, care îmbină teoria cu practica, ceea ce le va permite ca la finele cursului să aibă o pregătire temeinică în domeniul ales.
Fiecare tînăr are nevoie de susţinere şi orientare în domeniul formării profesionale şi, din acest considerent, AO „Făclia” îşi propune, prin intermediul acestor cursuri, să sporească şansele tinerilor şomeri de a se încadra în cîmpul muncii prin asigurarea unei instruiri de calitate, precum şi prin sprijinirea lor în angajare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *