Apa potabilă va ajunge în curînd la Milești

August 2012. Semnarea contractului de finanţare a proiectului privind constuirea apeductului la Mileşti
În fotografie: August 2012. Semnarea contractului de finanţare a proiectului privind constuirea apeductului la Mileşti

În curînd, satul Milești din raionul Nisporeni se va înscrie în lista localităților care au acces durabil la apă potabilă de calitate. Afirmația îi aparține primarului Petru Leucă. Dînsul s-a arătat convins de faptul că, la finele anului 2013, peste 500 de gospodării ale mileștenilor vor beneficia de apă bună de băut.
Optimismul său e generat de proiectul elvețian „ApaSan”, dar şi de Asociația locală a utilizatorilor de apă, fondată recent la Milești. ”Sînt bucuros că pînă și bătrînii au optat pentru conectarea la sistemul de aprovizionare cu apă, ceea ce înseamnă că deficitul de apă potabilă este, într-adevăr, o problemă pentru populație”, a subliniat primarul. Este remarcabil faptul că,  pînă în prezent, contribuția populației la implementarea proiectului deja a ajuns la un milion de lei. ”Fiecare gospodărie care va fi conectată ulterior la sistemul de aprovizionare cu apă a achitat deja cîte 2000 de lei. Sînt deja 507 gospodării la număr. În plus, oamenii au dat asigurări că vor contribui şi cu cîte zece zile lucrătoare atunci cînd vor începe lucrările propriu-zise”, a manţionat Petru Leucă.
Chiar dacă este încă devreme de vorbit despre costurile la apă, primarul a remarcat că acestea nu ar trebui să fie prea mari. Dînsul a făcut şi o previziune: prețul pentru un metru cub de apă nu va depăşi 8-10 lei.
În final, Petru Leucă s-a arătat încrezut de faptul că, odată cu construirea apeductului în sat, viaţa  cetățenilor se va schimba radical, astfel că sănătatea publică va înregistra doar indici pozitivi.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *