Apa – cel mai ieftin remediu pentru problemele tale de sănătate

apa, ieftin, utilApa este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase daruri pe care natura ni le pune la dispoziţie. Întrucît corpul nostru este compus din 60-70% apă,  este necesar să consumăm aproximativ doi litri de apă pe zi, pentru a asigura eliminarea corectă a reziduurilor metabolismului prin ficat, rinichi şi intestin. Iată cîteva afecţiuni pe care apa le poate îndepărta cu uşurinţă.
Durerile de cap survin adesea din cauza deshidratării, de aceea este foarte eficient să bei o cantitate mai mare de apă atunci cînd simţi că ai o stare generală mai proastă, în special după ce ai stat foarte mult în soare. Totodată, este posibil ca o baie în apă caldă să fie de ajutor atunci cînd durerea de cap apare din cauza suprasolicitării sau a unei perioade prelungite de stres şi tensiune. Duşul călduţ este cea mai indicată soluţie atunci cînd transpiri excesiv.
Trecerea timpului se face remarcată pe tenul nostru, chiar dacă luptăm din răsputeri să îi minimalizăm amprenta, aplicînd tot felul de creme şi tratamente împotriva ridurilor. O soluţie mult mai eficientă este consumul zilnic a cel puţin doi litri de apă, astfel încît ţesuturile să se menţină tinere şi elastic. De asemenea se recomndă spălarea tenului cu apă proaspătă, de cîteva ori pe zi.
Stresul afectează circulaţia sîngelui în organism şi activitatea inimii. De aceea, dacă te confrunţi zilnic cu acest factor nociv, bea 250 g de apă minerală cu un conţinut ridicat de magneziu, întrucît magneziul are proprietatea de a întări celulele nervoase împotriva hormonilor de stres.  Dacă te confrunţi cu o raceală, fă, în fiecare seară, o baie fierbinte la picioare. Pune într-un lighean apă fierbinte şi cîteva linguri de sare, ţine picioarele acolo timp de 10 minute, după care te ştergi cu un prosop uscat şi te bagi în pat, unde poţi bea un ceai călduţ cu lămîie.
Tot cu apă îţi poţi controla şi apetitul pentru mîncare. Înainte de masă poţi bea cîte un pahar cu apă pentru a mînca mai puţin.
Este esenţial să reţii că setea este un semnal de alarmă, pe care organismul ţi-l transmite, dar pe care nu ar trebui să aştepţi să-l sesizezi pentru a-ţi aminti să bei apă. Optează pentru apa plată, minerală, ceaiuri sau sucuri naturale şi evită cafeaua şi ceaiul negru atunci cînd te simţi deshidratat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *