VIDEO | Arta în mîinile copiilor

arta in miinile copiilor
Captură: Canal Regional

Un grup de inițiativă format din 5 elevi de la liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, au obținut prin intermediul unui proiect un set de instrumente electrice pentru prelucrarea artistică a lemnului și pentru promovarea meșteșugului popular. Proiectul care este intitulat ”Arta în miinile copiilor” și-a propus drept obiectiv instruirea unui grup din 15 elevi din clasele gimnaziale și formarea deprinderilor practice de ornamentare și sculptură în lemn. În urma implementării proiectului pentru prelucrarea mai efectivă a lemnului au fost achiziționate ferestrăie, un pendular electric, o ascuțitoare electrică, rendele electrice și alte instrumente.
Elevii care au reuși să-și pună în practică abilitățile în prelucrarea lemnului folosind noile achiziții își aduc bine aminte de greutățile cu care s-au confruntat atunci cînd nu aveau cu ce lucra. Acum ei se pot lăuda cu o expozișie din obiecte artistice din lemn, pe care le-au confecționat cu ajutorul noului utilaj.
Pentru achiziționarea materialelor și a ustensilelor noi au fost cheltuiți 8200 lei, baji alocați de Fundația Comunitară Ungheni, Asociația de părinți a Liceului ”Vasile Alecsandri”, Direcția Raională de învățămîni, Primăria orățenească, dar și cîțiva agenți economici din localitate.

Sursa: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *