Top 4 alimente bogate în vitamine pe care să le consumi în luna noiembrie

alimente bogate in vitamine, ieftin, utilBogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, fructele şi legumele lunii noiembrie sînt extrem de benefice pentru organismul uman, pe care îl protejează de numeroase afecţiuni. Nucile, curmalele, clementinele şi prăsadele sînt doar cîteva dintre alimentele super nutritive pe care le poţi consuma în luna noiembrie.
Nucile, în noiembrie, se găsesc din abundenţă în pieţe şi magazine. Chiar dacă au dimensiuni reduse, nucile sînt foarte săţioase şi ajută la potolirea foamei şi a poftelor de dulce. Nucile conţin grăsimi sănătoase, acizi graşi omega 3, care contribuie la reducerea riscului de afecţiuni cardiac (boli de inimă). În plus, nu conţin colesterol şi sînt bogate în crom, care stimulează funcţia insulinei. Acestui mineral i se adaugă magneziul, esenţial pentru structura osoasă.
Curmalele sînt considerate alimente complete, precum laptele sau mierea. Constituie o sursă importantă de fibre, elemente extrem de importante pentru sistemul digestiv. Curmalele sînt fructe dulci, bogate în vitamine şi minerale, în special potasiu, care reduce tensiunea arterială. Zahărul din curmale este absorbit de organism sub formă de glucoză şi fructoză, care oferă multă energie. În plus, curmalele remediază probleme precum constipaţia, oboseala şi anemia. Sînt un înlocuitor ideal al zahărului.
Clementinele sînt fructe dulci. Nu conţin colesterol, sare sau grăsimi. Sînt o sursă importantă de fibre alimentare şi vitamina C. O singură clementină oferă jumătate din cantitatea zilnică necesară de vitamina C, un antioxidant puternic care previne şi ameliorează simptomele gripelor şi răcelilor.
Prăsadele sînt fructe extrem de sănătoase şi nutritive pentru organism. Sînt bogate în fibre alimentare, cupru, potasiu, fosfor şi vitamina C. În plus, conţin şi vitaminele A, vitamina B1, B2, E, acid folic, calciu, magneziu, sodiu, fier, clor şi sulf. În ciuda faptului că sînt foarte dulci, prăsadele  conţin foarte puţine calorii. Sînt bogate în antioxidanţi puternici care previn infarctul, atacul de cord şi hipertensiunea. Sucul are proprietăţi antiinflamatorii, reducînd durerile provocate de artrită. Consumul de prăsade întăreşte sistemul imunitar şi oferă organismului multă energie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *