Toamna aurie în mijlocul copiilor

Gradinita GugutaVestea că toamna cu a ei bogată rochiță a sosit în Grădinița ”Guguță” din Ungheni a fost întîmpinată cu bucurie de toți copilașii de aici. Profitînd de ultimele zile însorite ale toamnei, ei  au dat startul sărbătorilor dedicate acestui anotimp.
Pentru a omagia toamna, timp de două zile la rînd, pe 25 și 26 octombrie, micuţii au umplut  curtea grădiniței lor cu poezii, cîntece, dansuri și bună dispoziție. Fără prea mari emoții, picii au demonstrat părinților prezenți la manifestări cît de frumos știu să vorbească și să recite.
În debutul evenimentului, Emilia Cucuruzac, directoarea grădiniței, a remarcat că toamna este pentru prima dată în ospeție la ”Guguță”, căci instituţia a fost redeschisă astă iarnă. Dînsa nu a ezitat să le mulţumească părinților pentru modul în care se implică în sprijinirea copiilor și educatoarelor.
Și copilașii de la grădinița ”Tereza Sobolevschi” din Ungheni au avut-o în ospeție pe Zîna Toamnă. Şi aici cîntecele și poeziile au curs rîu, iar culorile vii și darurile toamnei au înfrumusețat sala de festivități o săptămînă întreagă, atîta cît au decurs activitățile cu genericul ”Toamnă, tomniță”. Potrivit directoarei Claudia Sîrbu, sărbătoarea ”Toamna de aur” se desfășoară anual la grădiniță, devenind deja o frumoasă tradiție. ”Anume prin astfel de activități copiii învață dragostea față de frumos”, a menționat dînsa.
Un farmec aparte au dat sărbătorii în cele două grădiniţe expozițiile amenajate cu această ocazie. Exponatele pregătite de mînuțele copiilor, împreună cu educatorii lor, au fost deosebite.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *