Șoferi păzea! Operațiunile speciale ”Viteza” și ”Autobuzul” în plină desfășurare la Nisporeni

politia rutiera
Sursa: puterea.ro

Chiar crezi că eşti mai rapid ca moartea? Merită oare graba să răpeşti viaţa cuiva, să laşi pe cineva schilodit sau să nu mai ajungi niciodată la locul destinaţiei?
Aceste întrebări, mai mult retorice, și le pun tot mai des… Cine credeți? Polițiștii rutieri. Anume lor le revine sarcina grea de a stopa cazurile de conducere a vehiculelor cu exces de viteză.
Uneori, nici amenzile usturătoare nu mai au efectul dorit asupra șoferilor prea grăbiți. Din acest considerent, în perioada 20 noiembrie – 3 decembrie, la Nisporeni se desfășoară operațiunea ”Viteza”.
”În această perioadă, vom monitoriza intens comportamentul conducătorilor auto pe drumurile raionului”, a accentuat Sergiu Robu, șeful Secției poliție rutieră a Comisariatului de poliție Nisporeni. Șoferii nedisciplinaţi au toate șansele să încaseze o amendă de la 200 pînă la 1000 de lei, plus 3-5 puncte de penalizare.
Potrivit șefului Poliției rutiere, un lucru de profilaxie la fel de intens s-a desfășurat la Nisporeni și în perioada 12-23 noiembrie, cînd s-a desfăşurat operațiunea ”Autobuz”.  ”Ne-am propus atunci să responsabilizăm șoferii antrenați în transportul de pasageri și să diminuăm viciul de a conduce autobuze ce nu corespund cerințelor”, a explicat Sergiu Robu. Dînsul a specificat că, printre cele mai dese încălcări comise de șoferiii de autobuze, se numără: transportarea pasagerilor supranormă, conducerea vehiculului care nu a fost supus reviziei tehnice sau fără categoria respectivă, dar și altele.
Chiar dacă operaţiunea s-a încheiat, Poliţia rutieră face apel către conducătorii unităţilor de transport de călători să dea dovadă de responsabilitate și prudență sporită. Or, pasagerii, urcîndu-se în transport, trebuie să aibă deplină încredere în profesionalismul conducătorului auto.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *