Oferte mari de ceapă pe piața din Ungheni

ceapă, piața, Ungheni
Sursa: eana.ro

Oferta de ceapă pe piața din Ungheni crește. Comercializează atît producători de legume din Ungheni, Drochia, Briceni, cît și intermediarii ceapa adusă de la bazale angro din Chișinău. Produsul este calitativ, calibrat și ambalat în saci de plasă de diferite dimensiuni. Soiurile des întilnite pe piață sunt Haltedon, Stutgarder Riesen, Casatic. Cererea la acest produs este medie.
Cresterea ofertei de ceapă a provocat micșorarea prețului de comercializare. Dacă în septembrie 2012 și în perioada similară a anului trecut, prețul de comercializare a cepei pe piața din Ungheni a fost de 5,00 lei/kg, astăzi, prețul mediu este de 4,00 lei/kg (o micșorare de 20%). Pe celelalte piețe monitorizate din republica a fost înregistrată o creștere de prețuri față de perioada similară a anului precedent: pe piața din Edineț prețul s-a majorat cu 28,6%, Cahul – cu 33%, Bălți – cu 9%, iar pe piața din Chișinău prețul a rămas la nivelul anului precedent – 3,50 lei/kg. (Detalii : www.agravista.md).
Pe piețele din Ucraina (Copani si Lvov) prețurile la ceapă sunt mai mici ca în perioada similară a anului trecut cu (-32%) la Copani și respectiv cu (-19%) la Lvov. Pe piața din Bronishe (Polonia) prețul este de 0,13 EUR/kg (echivalent 2,20 lei/kg) și a crescut cu 4% față de perioada similară a anului precedent.
Operatorii de piață susțin că prețul la ceapă va crește odată cu micșorarea ofertei autohtone și apariția produsului de import.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *