Luna voluntariatului ecologic în oraşul Ungheni

Luna voluntariatului ecologic în oraşul UngheniNoiembrie a debutat cu zile însorite şi voluntariat ecologic în curtea Centrului Regional de Resurse pentru Tineret Ungheni.
La 3 noiembrie, tineri din liceele oraşului Ungheni şi de la Colegiul Naţional al Poliţiei de Frontieră au plantat în jurul terenului sportiv de aici 25 de arbori (vezi fotografia).
“Prin această cauză nobilă ne-am propus să sensibilizăm fiecare cetăţean să se implice în activităţi de extindere a spaţiului verde din localitatea sa. Am început cu terenul sportiv de la  Centrul de Tineret, căci aici tinerii se adună şi petrec mult timp împreună, realizînd activităţi de voluntariat”, a menţionat Angela Ciocîrlan, directoarea CRRT Ungheni.
La 24 noiembrie, între ora 14.00 şi 17.00, se va desfăşura acţiunea de salubrizare în cartierul Ungheni-Vale, în regiunea Centrului Regional de Resurse pentru Tineret. Acţiunea de salubrizare este înterprinsă de CRRT Ungheni, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă, sprijinită de Ambasada S.U.A. în R. Moldova.
Îndemnăm tinerii dornici să se implice în viaţa socială şi ecologică a oraşului Ungheni să participe la această acţiune civică de responsabilizare a comunităţii în ceea ce priveşte salubrizarea şi păstrarea curăţeniei.
Ca finalitate a acestui lanţ de acţiuni ecologice, CRRT Ungheni, în parteneriat cu Primăria Ungheni, va organiza expoziţia ecologică „ECO ART 2012”, la 28 noiembrie, ora 16.00, la Clubul local „ЯR”, etajul doi.
În cadrul expoziţiei, vor fi prezentate lucrări de uz sau de artă, create de către tinerii din instituţiile de învăţămînt din Ungheni din sticle de plastic, sacoşe, farfurii şi pahare de unică folosinţă, ziare sau bucăţi de material nefolosit.
“Credem că această iniţiativă va schimba viziunea tinerilor asupra importanţei antrenării lor în activităţile de ecologizare. Totodată, comunitatea va beneficia de o generaţie activă, plină de entuziasm”,  a precizat Galina Petcu, coordonator al programului de voluntariat la CRRT Ungheni.
Alina Butnaru,
coordonator programe pentru tineri, CRRT Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *