Este sigur: despre Ungheni se ştie şi la Bruxelles. Doar de bine!

În fotografie: Aşa l-au întîmpinat unghenenii pe Dirck Schuebel.
În fotografie: Aşa l-au întîmpinat unghenenii pe Dirck Schuebel.

Oraşul Ungheni este puntea Republicii Moldova spre Europa. Declaraţia îi aparţine şeful Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, Dirck Schuebel, care s-a aflat, săptămîna trecută, pe 25 octombrie, într-o vizită aici. Înaltul oficial european şi-a dorit să se convingă cu ochii proprii cum sînt gestionaţi banii oferiţi de finanţatorii din UE.
Şi s-a convins. A rămas chiar impresionat de cele văzute. În ultimii ani, la Ungheni au fost implementate în acest sens 30 de proiecte, în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro. Nu întîmplător, Dirck Schuebel a declarat: „Am fost plăcut surprins, cînd am aflat cîte proiecte s-au implementat la Ungheni cu ajutorul Uniunii Europene”, după care a continuat:  „Am văzut, conducerea oraşului şi raionului este curajoasă, oamenii sînt motivaţi, iar tineretul este activ. Ungheniul mi-a lăsat o impresie foarte bună şi tot mai mult sînt convins că acest oraş are rolul de punte între Republica Moldova şi Uniunea Europeană”.
Oficialul a reiterat necesitatea construirii la Ungheni, peste Prut, şi a unui pod rutier, alături de cel feroviar. Pentru aceasta însă, a spus dînsul,  e nevoie de stabilitate politică. „Pentru construcţia unui pod rutier este nevoie de investiţii, iar investiţiile au nevoie de stabilitate politică. Atunci cînd situaţia politică va fi mai bună şi în România, şi în Republica Moldova, la sigur se va găsi şi un investitor”, a accentuat Dirck Schuebel.
Dînsul a mai spus că oraşul Ungheni este foarte bine cunoscut acum şi la Bruxelles, capitala Belgiei şi una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene. Acest fapt se datorează conductei de gaz Ungheni – Iaşi, care urmează a fi construită în viitorul apropiat.
În aceeaşi zi, la Ungheni a fost inaugurat Centrul de informare europeană, în incinta Liceului „Vasile Alecsandri”. „Locaţia nu a fost aleasă întîmplător”, a menţionat primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, explicînd şi de ce: „Acest liceu este cel mai bun din oraş şi printre cele mai bune din republică”.
Centrul respectiv va oferi unghenenilor informaţii şi literatură de specialitate despre programele şi instrumentele UE, despre  legislaţia şi regulile de afaceri din Uniunea Europeană.  „Sper să vă fie de ajutor, iar, în cazul în care veţi avea nevoie de mai multe informaţii, nu ezitaţi să ne contactaţi”, li s-a adresat celor prezenţi Dirk Schuebel, după care a punctat:  „Sînt mîndru să aduc Europa la Ungheni”.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *