Copiii cu aripi de carte

Copiii pîrliţeni se mîndresc cu proiectul implementat.
În fotografie: Copiii pîrliţeni se mîndresc cu proiectul implementat.

Gimnaziul „Ion Vatamanu” din Pîrliţa, Ungheni îşi confirmă ataşamentul faţă de carte.  Chiar recent, biblioteca şcolară şi-a îmbogăţit fondul cu un lot de carte, în sumă de 5000 de lei. A fost achiziţionat un laptop, un proiector, care le vor fi de un real folos şi profesorilor, şi elevilor.
Toate acestea au fost posibile, datorită grantului de 4300 de lei oferit de Fundaţia Comunitară  Ungheni, datorită primăriei locale, care a alocat 3500 lei. O susţinere consistentă a venit din partea Asociaţiei părinteşti „Vladnic”.
Este remarcabil faptul că un grup de elevi ai clasei a VIII-a s-a implicat activ în acest proiect, adunînd peste 2000 de lei de la săteni. Mare le-a fost bucuria, cînd au auzit-o pe o bunică zicînd: „Eu n-am copii de şcoală, dar am nepoţi. De aceea donez 100 de lei”.
Acum, în şcoală se vor desfăşura mai multe acţiuni ce ţin de literatura artistică. Elevii claselor primare se vor întîlni cu scriitorul Spiridon Vangheli. Cei din clasele V-VIII au pornit deja prin lumea aventurilor lui Jules Verne, iar cei din clasa a IX-a citesc cartea lui Aurelian Silvestru „Fărâme de suflet”.
Nina Burlacu,
coordonator de proiect 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *