A mai rămas cafeaua nebăută și o țigară fumegînd în scrumieră…

Gheorghe Bodolica, director al Palatului culturii din UngheniPe 26 octombrie, în ziua cînd s-au împlinit exact doi ani de la trecerea în neființă a lui Gheorghe Bodolica, director timp de peste un deceniu al Palatului culturii din Ungheni, om emerit al Republicii Moldova, foştii săi colegi au fost cu gîndul şi inima la el.
De dimineață, au mers la biserică, pentru o slujbă de pomenire, după care au depus flori la placa comemorativă instalată acum un an pe frontispiciul Palatului culturii. Spre amiază, s-au adunat cu toții în hol, ca să mai răsfoiască amintirile ce-i leagă de Gheorghe Bodolica, un mare lăutar, dar și un om de omenie.
„Este o zi de suflet, în care cu drag ne amintim de cel care va rămîne veșnic viu prin melodiile sale, prin textele sale, dar și prin omenia cu care ne-a tratat pe fiecare dintre noi”, a menționat Aliona Leșanu, actuala directoare a Palatului culturii. Dînsa nu și-a putut stăpîni lacrimile, cînd a vorbit despre predecesorul său. „Venirea mea aici, la Palatul culturii, este una de suflet și voi încerca să readuc cultura în scenă, să dau valoare frumosului, așa cum își dorea Gheorghe Bodolica. Vreau să cred că, de acolo, de sus, se va bucura de rezultatele noastre comune”, a mai spus Aliona Leșanu.
Foştii colegi ai celui ce a plecat mult prea devreme în lumea celor drepţi şi-au amintit, în acea zi, de prima întîlnire cu el, de felul lui de a fi, menţionînd că Gheorghe Bodolica a știut totdeauna să găsească cheița de la inima fiecărui om. ”Ne lipsește foarte mult”, a recunoscut Nina Pricladov, coregraful ansamblului de dans popular  ”Struguraș”.
Pe 26 octombrie, în Palatul culturii din Ungheni a răsunat toată ziua muzica și cîntecele veritabilului lăutar, iar pe masa cu fotografia sa a mai rămas cafeaua nebăută și o țigară fumegînd în scrumieră…
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *