Pentru cei din lumea „veşnicii tăceri”

Un crîmpei de la concertul din Ungheni
În fotografie: Un crîmpei de la concertul din Ungheni

Persoanele cu deficienţe de auz nu sînt lăsate în voia sorţii. Cîrmuirea filialei teritoriale „Centru” a Asociaţiei Surzilor din Moldova cu sediul la Călăraşi a avut grijă şi în acest an, cu prilejul Zilei internaţionale a surzilor, să le organizeze, în luna septembrie, un şir de acţiuni cu caracter cultural, social, sportiv etc.
În majoritatea raioanelor au fost desfăşurate adunări festive, la care surzii au avut parte de momente frumoase şi emoţii pe măsură. Ei au primit diverse ajutoare, venite de la organizaţii de caritate din republică, dar şi de la autorităţi publice locale. Astfel, Fundaţia „Counterpart-International” le-a oferit haine, plapume, iar pentru copii – rechizite şcolare.
La Călăraşi, dînd curs demersului conducerii filialei teritoriale „Centru”, preşedintele raionului, Ilie Rău, a alocat, din fondul de rezervă, cîte 200 lei pentru fiecare din cei peste 40 de surzi. De notat că el face astfel de gesturi de mai mulţi ani, manifestînd un adevărat sentiment de compasiune pentru persoanele din categoriile „celor mai trişti ca noi”. La Ungheni, celor circa 70 de surzi le-au fost oferite colete cu dulciuri şi cîte o plăcintă caldă din partea unui agent economic. Ajutoare  băneşti au promis că vor repratiza, pînă la finele anului curent, şi conducătorii raioanelor Nisporeni, Ungheni, Şoldăneşti, Rezina. Doar conducătorii raionului Orhei nu au dat curs acestei solicitări, rămînînd indiferenţei, pe parcursul mai multor ani, la necesităţile persoanelor cu deficienţe de auz.
Pe 26  septembrie, surzii din  Călăraşi, iar pe 3 octombrie şi cei din Ungheni, au beneficiat şi de spectacole artistice, prezentate de elevii şcolii speciale-internat pentru copii hipoacuzici din Hîrbovăţ.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *