Călărăşenii moldoveni în Călăraşii României

primaria Calarasi
Sursa: panoramio.com

Timp de trei zile, 22 de persoane – funcţionari publici, agenţi economici şi reprezentanţi ai societăţii civile din Călăraşi, s-au aflat în Călăraşii României. Ei au participat la manifestările prilejuite de Ziua municipiului Călăraşi, oraş înfrăţit cu Călăraşii Republicii Moldova.
Potrivit primarului de Călăraşi basarabean, Nicolae Melnic, delegaţia moldoveană a participat la un vast şi divers program. Dînsul s-a declarat satisfăcut că oraşul Călăraşi din R.Moldova a devenit  membru al unei asociaţii internaţionale, create în acea perioadă, cu titulatura „Oraşe fără frontiere”, din care mai fac parte oraşele Bielsk Podlaski din Polonia şi Svetlogorsk din Belarus. Printre obiectivele principale ale asociaţiei se numără dezvoltarea autonomiei locale reale, în conformitate cu Carta Europeană a Autonomiei Locale. Asociaţia va face paşi concreţi şi în vederea dezvoltării relaţiilor economice, culturale şi de altă natură între membrii ei.
Tot în acele zile, s-a desfăşurat şi prima ediţie a Festivalului colectivelor artistice din cele patru oraşe înfrăţite. Ansamblul călărăşean „Codrenii”, potrivit primarului Nicolae Melnic, a prezentat cel mai reuşit program. De notat că festivalul respectiv a fost transmis în direct de postul de televiziune românesc OTV.
Ilie Rău, preşedintele raionului Călăraşi, a declarat că a rămas impresionat de Forul Economic desfăşurat în cele trei zile. Oaspeţii au luat cunoştinţă de activităţile mai multor agenţi economici din judeţul Călăraşi, România. Au fost trasaţi şi paşi concreţi de dezvoltare a unor relaţii economice.
Pe 13 octombrie, cînd oraşul Călăraşi din R. Moldova îşi va sărbători hramul, iar raionul va marca sărbătoarea „Toamna de Aur”, aici vor poposi oaspeţi din oraşul cu acelaşi nume de peste Prut.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *