Oferte tot mai mari de struguri pe piața din Ungheni

ieftin, util, strugure, poamăCantitatile de struguri expuse spre comercializare pe piata din Ungheni au o tendinta de majorare. Strugurii sunt comercializati de producatori din raioanele Ungheni, Calarasi, Nisporeni. Un numar foarte mic de intermediari comercializeaza struguri adusi din Turcia si de la bazele angro din Chisinau. Strugurii expusi pe piata sunt de calitate inalta, ambalati in ladite de lamele si carton. Soiurile care predomina pe piata sunt Alb de Suruceni, Moldova, Doina, Codreanca, Caraburnu.
Diapazonul de preturi este foarte mare: de la 6,00 la 15,00 lei/kg in dependenta de soi, culoare, dimensiunea strugurilor. Pretul la strugurii Moldova variaza de la 8,00 spre 10,00 lei/kg; strugurii albi de masa se vind cu 10,00-15,00 lei/kg, iar cei adusi din Turcia – cu 25,00 lei/kg, deoarece aspectul exterior este foarte atractiv – strugurele si bobitele sunt foarte mari. Strugurii rosii de masa se vind cu 6,00-9,00 lei/kg. Preturile la strugurii Chismish sunt de 12,00-15,00 lei/kg. O situatie similara se observa si pe celelalte piete monitorizate din republica. Pe piata din Cahul au fost inregistrate cele mai mici preturi. (Detalii: www.agravista.md).
Producatorii de struguri sunt de parerea ca preturile anul acesta sunt cam mici si nu acopera cheltuielile efectuate, deoarece din cauza secetei recolta de struguri a fost mica. Unii producatori care dispun de frigidere au pus strugurii la pastrare ca mai apoi sa-i vinda la un pret mai inalt.
Sursa: Agroinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *