O nouă distincţie de stat a ajuns, săptămîna trecută, la Ungheni

Valentina ProcopoviciPentru muncă îndelungată şi prodigioasă, Valentina Procopovici, directoarea grădiniţei nr.11 „Licurici” din oraşul Ungheni, a fost decorată, săptmămîna trecută, cu medalia „Meritul civic”.
„Nu este doar meritul meu, ci al întregului colectiv, este o părticică din munca fiecăruia. Dacă nu am fi muncit fiecare dintre noi, nu am fi ajuns la succesele pe care le avem”, a declarat dînsa pentru „Expresul”.
De 35 de ani, Valentina Procopovici activează în domeniul educaţiei preşcolare, iar de 21 de ani conduce grădiniţa „Licurici”.  I-a plăcut munca dintotdeauna şi şi-a dorit să creeze condiţii favorabile atît pentru copii, cît şi pentru întreg corpul educaţional al instituţiei. A reuşit, căci a fost ghidată în permanenţă de profesionalism, de dorinţa de a cunoaşte cît mai multe şi a aplica în practică toate cunoştinţele acumulate.
Fiind o fire exigentă şi responsabilă, şi-a îndeplinit obligaţiunile aşa cum a crezut că-i mai bine, fără să aştepte ofrande şi laude. A ştiut că trebuie să muncească şi atîta tot. Nu întîmplător, atunci cînd a fost anunţată despre conferirea medaliei „Meritul civic”, nu a avut nici un fel de emoţii. „Pentru mine a fost o zi ca oricare alta. Eu nu muncesc pentru distincţii, ci pentru că îmi place munca pe care o fac”, a menţionat dînsa, după care a accentuat: „Noi muncim pentru a crea copilului un prezent şi să prestăm doar servicii de calitate”.
Sigur, Valentina Procopovici nu a putut să nu-şi amintească, în acea zi, de părinţii ei, care i-au dat naştere, i-au dat o educaţie bună, i-au creat condiţii ca ea să înveţe, să însuşească o profesie. Pentru toate acestea le este şi le va fi recunoscătoare pînă la sfîrşitul vieţii. Le este recunoscătoare şi tuturor celor care îi sînt alături, care o susţin zi de zi. Chiar venise cu propunerea să scriem despre colegii dînsei, despre realizările grădiniţei pe care o conduce.  O vom face, dar cu altă ocazie. Astăzi e ziua cea mare a ei, a Valentinei Procopovici.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *