O mai bună guvernare poate fi posibilă doar prin participare civică

CRDD
În fotografie: Svetlana Ciobanu discutînd cu primarul de Sculeni, Vasile Casian despre participarea civică

Sesiunile „Cetăţenii activi participă la actul de guvernare locală” şi atelierele informativ-interactive „Implică-te şi schimbă în bine comunitatea în care trăieşti”, desfăşurate în perioada iulie – septembrie 2012, au dat  startul campaniei de conştientizare şi responzabilizare a cetăţenilor din regiune.
Şi asta, datorită Proiectului „Cetăţeni activi  pentru comunităţi prospere în regiunea de frontieră cu Uniunea Europeană”, implementat de Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă, cu suportul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID)/ prin intermediul FHI 360/ în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP).
„Această campanie are ca scop informarea şi mobilizarea actorilor comunitari din cele şapte localităţi aflate la frontieră cu Uniunea Europeană (oraşul Ungheni, comunele Sculeni, Măcăreşti,Valea Mare, Zagarancea, Petreşti, satul Costuleni), precum şi din alte localităţi ale raionului Ungheni, în diverse activităţi de promovare, implementare şi monitorizare a politicilor publice locale şi regionale”, a declarat managerul proiectului, Svetlana Ciobanu.
În acelaşi timp, campania va contribui la pregătirea actorilor comunitari pentru implicare în activităţi de voluntariat, participare la colectarea de fonduri  locale şi externe, în structurile de monitorizare a procesului de implementare a politicilor publice locale şi regionale.
În cadrul activităţilor, participanţii au fost informaţi despre  varietatea metodelor de implicare activă a cetăţenilor în procesul de implementare şi monitorizare a politicilor publice locale şi regionale. Mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, mediului de afaceri şi societăţii civile au avut posibilitatea să cunoască diverse metode şi mecanisme de participare şi implicare în soluţionarea problemelor comunităţilor din care fac parte, înţelegînd că o bună guvernare se poate obţine doar prin implicarea activă a tuturor membrilor comunităţii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *