Călăraşiul mai are o casă, dar una deosebită de toate celelalte

Casa Muzicii, CalarasiSăptămîna trecută, la Călăraşi a fost inaugurată Casa Muzicii – o instituţie care-şi propune să pună la dispoziţia oamenilor tot ce ţine de muzică, fie că e vorba de instrumente muzicale, de   aparataj electronic sau de sonorizare.
Iniţiatorul acestei acţiuni este Alexandru Leahu, un artist amator care a participat activ şi timp  îndelungat la activitatea formaţiunilor artistice din Călăraşi. De vreo şase ani, şi-a creat propria    formaţie, „Stil”, cu care evoluează în faţa publicului spectator cu cele mai diverse ocazii.
Dînsul îşi doreşte acum, prin deschiderea Casei Muzicii, să aducă la îndemîna doritorilor din regiune instrumente muzicale, aparataje şi tot ce are afinitate cu muzica, ceea ce înseamnă că oamenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la distanţe mari pentru a-şi achiziţiona cele necesare din acest domeniu.
„Unul dintre principiile noastre fundamentale este de a pune în vînzare doar instrumente de calitate, produse, în temei, în statele Uniunii Europene şi, în mod special, în Germania”, a specificat Alexandru Leahu. Astfel, crede dînsul, vor fi satisfăcute cele mai mari exigenţe ale cumpărătorilor.
Casa Muzicii îşi propune, pentru viitor, şi deschiderea unui salon specializat, în care să se organizeze diverse acţiuni, menite să promoveze muzica de calitate. Vor avea loc dezbateri, se va cînta doar live (pe viu), vor fi organizate audieri de muzică bună. Toate acestea, potrivit lui Alexandru Leahu, vor contribui la educarea oamenilor şi, în special a tinerei generaţii.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *