Despre inimă, din toată inima, de la viitorii medici actualilor medici

Ziua Mondialaa inimiiUn eveniment inedit, spectaculos şi emoţionant s-a produs, pe 28 septembrie, în ajunul Zilei mondiale a inimii, la Spitalul raional din Ungheni. Cu gînduri bune, sfaturi și recomandări pentru o inimă sănătoasă a venit către medicii de aici un grup de elevi de la Colegiul de medicină.
Viitorii medici, ghidați de profesoara și diriginta lor, Ana Spînu, au desfășurat, chiar în sala în care decurgea ședința ordinară a doctorilor, un flashmob cu genericul ”Universul inimii”. În doar cîteva minute, tinerii în halate albe, cu inimioare roșii prinse în piept, au reușit să le creeze colegilor lor mai mari o bună dispoziție de lucru, aducîndu-le în dar pînă și dulciuri sub formă de inimioare.
”Inițiativa de a organiza această activitate vine din adîncul inimii pentru oamenii în halate albe. Ne-am dorit să le creăm o sărbătoare și o bucurie, căci o inimă fericită este și sănătoasă”, a menționat Ana Spînu, profesoară de „Bazele asistenței medicale” la Colegiul de medicină din Ungheni. Dînsa, împreună cu elevii săi, s-a arătat ferm convinsă că inima nu este doar un ”motor” pentru sînge, ci un organ complex, care gîndește, iubește, comunică și transmite energie. ”Nu întîmplătoare este fraza: a trecut totul prin inimă, iar atunci cînd ne dorim să spunem ceva foarte important ducem mereu mîna spre inimă”, a remarcat Ana Spînu.
Acțiunea elevilor a fost aplaudată de cei prezenţi, fiind înalt apreciată şi de către conducerea spitalului. „Am rămas emoționată pînă la lacrimi și vreau să-i mulțumesc din toată inima colegei noastre, Ana Spînu, precum şi discipolilor ei, pentru surpriza frumoasă ce ne-au făcut-o”, a declarat Lidia Crăciun, directoarea Spitalului raional Ungheni. Dînsa a remarcat că asemenea acțiuni ar trebui să fie prezentate și în alte instituții, pentru a sensibiliza populația în ceea ce privește modul sănătos de viață.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *