Cum să crești trandafiri pitici în ghiveci

trandafiri pitici, ieftin, utilTrandafirii pitici sînt versiuni la scară redusă a celor obișnuiți și pot fi cultivați cu ușurință în interior.
Originea trandafirilor pitici este specia de trandafir chinezesc “Rosa chinensis minima”, dar hibrizii oferă întreaga paletă de culori și forme pe care o admiră grădinarii la trandafirii obișnuiți.
Trandafirii pitici au de la 13 cm pînă la un metru înălțime, iar florile lor nu sînt în general parfumate. Deoarece își dezvoltă rădăcinile sensibile aproape de suprafața solului, nu se recomandă plantarea în același ghiveci a altor specii de plante.
Îngrijirea trandafirilor pitici în ghiveci
Trandafirii pitici sînt destul de pretențiosi faţă de condițiile de cultivare. Pentru a înflori și a crește, preferă solul neutru și au nevoie de multă lumină și de umiditate ridicată.
Locul ideal pentru un trandafir pitic este pervazul unei ferestre orientate către vest sau sud. Dacă nu beneficiază de cel puțin cîteva ore pe zi de lumina directă a soarelui, trandafirul pitic va suferi. Atunci cînd lumina este insuficientă, tulpina și ramurile cresc lăsînd un spațiu tot mai mare între frunze.
Umiditatea este importantă mai ales iarna. Se recomandă prezența unui vas cu apă lîngă plantă, pentru a asigura umiditatea aerului. O alta soluție este așezarea ghiveciului pe un strat de pietricele cufundate aproape complet în apă. Este important ca ghiveciul să nu atingă însă direct apa.
Udați generos trandafirii pitici și rnu lăsaţi ca pămîntul să se usuce complet. Temperatura de interior ideală pentru plante variază între 16 și 24 grade C.
Se recomandă folosirea, o dată la două săptămîni, a unui îngrășămînt bogat în potasiu și fosfor pentru a obține plante sănătoase și flori frumoase.
Eliminați florile imediat dupa ce încep să se usuce, tăind coada cu o foarfecă ascuțită la un unghi de 45 de grade. Tăierea se face doar la plantele mature, toamna.

Trandafiri pitici potrivite pentru ghiveci
Alegeți cu atenție varietatea de trandafiri pitici potrivită pentru casa dumneavoastră. Hibrizii care ating înălțimea de un metru vor avea nevoie de un ghiveci cu volum de 60 de litri pentru a crește în condiții bune.
Ca plante de apartament, se recomandă trandafirii pitici care nu au o înălțime mai mare de 40 cm la maturitate. Varietățile cele mai răspîndite sînt Red Minimo, Starina, Baby Grand, Cupcake, Shelly Renee, Sorcerer și Spice Drop.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *