Cel mai performant laborator tehnico-chimic – la Colegiul agroindustrial din Ungheni

Cel mai performant laborator tehnico-chimic - la Colegiul agroindustrial din Ungheni
În fotografie: Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Guţu, preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, directorul Colegiului, Ion Oboroc, în laboratorul proaspăt deschis.

De acum înainte, elevii de la Colegiul agroindustrial din Ungheni vor avea posibilitatea să-şi verifice cunoştinţele, obţinute în timpul orelor de teorie, şi în practică. Acest lucru îl vor putea face în cadrul laboratorului tehnico-chimic, inaugurat aici la 12 octombrie curent.
Potrivit lui Ion Oboroc, directorul colegiului, acest laborator „va consolida baza materială a colegiului, atît de necesară specialiştilor de înaltă calificare”.
„Noi sîntem în permanentă dezvoltare, astfel că avem nevoie de utilaje moderne, pentru a obţine rezultate cît mai performante”, a accentuat profesorul de merceologie, Eugen Usatîi, remarcînd, totodată, că cele utilizate pînă acum, pe lîngă faptul că erau foarte puţine la număr, mai erau şi depăşite de timp.
Pentru noul laborator deschis la colegiu s-au bucurat foarte mult şi elevii, care cred că acum, cu ajutorul noilor utilaje, vor deprinde cu mai multă uşurinţă abilităţile necesare profesiei pe care şi-au ales-o. „Sînt sigură că aceste utilaje ne vor ajuta, pentru că ceea ce vom învăţa la teorie vom putea aplica şi în practică. Ne va fi mult mai simplu să reţinem materialul”, a menţionat Cristina Mocanu, elevă la colegiu. De notat că de laborator vor beneficia elevii care studiază merceologia, agronomia şi tehnica prelucrării.
„Tot ce ţine de agricultură se va putea testa aici, iar elevii vor putea stabili dacă, de exemplu,  boboasele sînt bune sau nu pentru însămînţare, vor putea stabili care este umiditatea lor, dar şi  multe alte lucruri utile”, a spus directorul Colegiului agroindustrial. Potrivit dînsului, laboratorul respectiv este cel mai performant din republică, chiar mai performant decît cel de la Ministerul agriculturii. „Deocamdată, de laborator se vor folosi doar elevii noştri. Ne dorim însă să-l acredităm, pentru a fi utilizat şi de agenţii economici din Ungheni, dar şi din alte raioane aferente Ungheniului”, a accentuat Ion Oboroc.
„Aveţi şansa de a creşte, de a vă îmbunătăţi cunoştinţele şi, datorită acestor cunoştinţe, să păşiţi în viaţă cu dreptul”, li s-a adresat elevilor prezenţi la eveniment Viorel Guţu, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Totodată, dînsul i-a îndemnat pe aceştia să studieze şi limba engleză, cu atît mai mult că manualele de instrucţii sînt scrise în această limbă.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *