Campioni în devenire cresc la grădinița din Mănoilești

Campioni în devenire cresc la grădinița din MănoileștiCei peste 130 de copii de la grădinița-creșă ”Licurici” din Mănoilești vor avea, în scurt timp, un teren sportiv de toată frumusețea. Vor avea și echipamentul necesar pentru orele de educație fizică. Toate acestea se datorează proiectului „Campioni în devenire”, elaborat de AO ”Ajutorul copilului” şi implementat în aceste zile la grădiniţă.
„Vestea despre Programul de Granturi Mici lansat de Fundația Comunitară Ungheni nu ne-a găsit nepregătiți. Aveam deja „scheletul” proiectului”, afirmă Nicoleta Diaconu, directoarea grădiniței ”Licurici”din Mănoilești.
Dînsa s-a arătat încrezută de faptul că va duce la bun  sfîrșit cele inițiate, mai ales că, din start, a venit în ajutor și un grup de părinți. Un sprijin material a promis și primăria, dar și cîțiva agenți economici locali.
Costul total al acestui proiect este de 13543 de lei, din care Fundația Comunitară Ungheni a oferit 5400 de lei, părinţii – 2000 de lei, AO „Ajutorul copilului” – 1000 de lei, ÎI „Diaconu Nicoleta” – 600 lei. „Cine ştie, copilașii de azi vor deveni campionii de mîine, iar educatorii vor spune cu mîndrie că ei au pornit în lumea sportului mare de la grădinița ”Licurici” din Mănoilești”, a menţionat Nicoleta Diaconu.
De notat că proiectul respectiv este al patrulea la număr, finananţat de Fundația Comunitară Ungheni în decursul ultimilor trei ani.
Chiar recent, grădinița a încheiat cu succes un alt proiect, ”Curtea bunicuței”. Graţie acestuia, o parte din terenul instituției a fost transformată într-un colțișor rupt din poveste, cu o căsuță și multe animale domestice. Realizarea acestuia a fost posibilă, datorită susținerii din partea părinților, primăriei locale și SRL „BNV” (director Vasile Bînzaru), care a donat cherestea în valoare de 800 de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *