Au vorbit de suicid, de responsabilităţi şi informare

ora de clasa
Imagine simbol / Sursa: crime.md

Elevii Liceului “Mihai Eminescu” din Ungheni au căutat, săptămîna trecută, răspunsuri şi soluţii la numeroase întrebări şi probleme specifice perioadei de adolescenţă. Orele de clasă, defăşurate în toate clasele gimnaziale şi liceale, au fost dedicate  Zilei Mondiale de prevenire a suicidului.
“Schimbarea individului şi responsabilitatea acestuia pentru ceea ce devine”, sub acest generic a avut loc o oră de dirigenţie în clasa a IX-a “A”. Diriginta, Olesea Lupu, le-a amintit elevilor despre responsabilităţile pe care le au, despre greutăţile din care se alcătuieşte viaţa şi cum pot fi ele depăşite. Concluzia la care s-a ajuns a fost următoarea: “Cel neinformat nu-şi poate asuma responsabilităţi. Cel care este informat nu se poate abţine să nu-şi asume responsabilităţi”.
Invitatul acestei ore a fost Iulian Lisnic, inspector superior al Grupului minori şi moravuri al Comisariatului Poliţiei Transport Ungheni. Dînsul a venit cu informaţii despre suicidul în rîndul minorilor, menţionînd că acesta este un fenomen tragic şi constituie a doua cauză a mortalităţii tinerilor cu vîrste cuprinse, în cele mai multe cazuri, între 15 şi 18 ani.
Pentru a depăşi perioada „de criză”, elevii au înţeles că au nevoie de sfatul părinţilor, al profesorului, dar şi de credinţă. Atunci cînd ştii că ai un Tată în Ceruri, care le vede şi le ştie pe toate, poţi învinge orice obstacol, poţi deveni o persoană cu adevărat responsabilă.
Aurelia Nicuriuc,
director adjunct pe educaţie la Liceul „Mihai Eminescu” Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *