Ungheniul şi-a sărbătorit cea de-a 550-a aniversare

Zilele orasului UngheniMuzică de calitate, voie bună, distracţie la maximum, spectacole de excepţie – de toate au avut parte unghenenii în cadrul Zilelor oraşului Ungheni, organizate în perioada 30 august – 2 septembrie.
Mii de oameni au fost martorii manifestărilor culturale, desfăşurate în Piaţa Independenţei.  Startul a fost dat de parada Dj-lor, un eveniment dedicat, în primul rînd, tinerilor. A continuat cu un concert de zile mari, în care s-au produs atît colective artistice locale, cît şi artişti consacraţi, printre care: Ion Suruceanu, Gheorghe Ţopa, Nellu Stratan, Cătălin Crişan.
Pe 1 septembrie, delegaţii peste delegaţii au sosit la Ungheni, pentru a fi alături şi a participa la marea sărbătoare a unghenenilor. Astfel, au fost prezenţi oaspeţi din România, Ucraina, Letonia, Polonia, Georgia, Norvegia, Portugalia, SUA, Israel. Cu toţii i-au urat Ungheniului prosperare şi ani mulţi înainte. Seara a culminat cu semnarea unui acord de fraternitate cu oraşul ucrainean Komsomolsk.
Un mesaj de felicitare pentru ungheneni a venit şi din partea prim-ministrului Vlad Filat. Acesta a fost citit de către minsitrul justiţiei, Oleg Efrim, prezent şi dînsul la eveniment. „Sînt mîndru că rădăcinile mi se trag de aici, de la Ungheni”, a subliniat, la final, ministrul. De notat că Oleg Efrim este originar din satul Corneşti, Ungheni. Seara a culminat cu un concert de excepţie, prezentat de către Orchestra de muzică populară „Fluieraş”, de Olga Ciolacu şi Isidor Glib.
Zilele Ungheniului s-au încheiat cu Festivalul de muzică şi dans „Hora de la Prut”, ajuns deja la ediţia a III-a. A fost un spectacol deosebit, la care au participat 600 de oameni în alaiul ce a defilat pe strada centrală – Naţională. Pe scenă, rînd pe rînd, au urcat 16 colective artistice din Făleşti, Floreşti, Sîngerei, Chişinău, Basarabeasca, Hînceşti, Călăraşi, Cimişlia şi, bineînţeles, Ungheni. Cu adevărat, un festival naţional!
Un foc de artificii impresionant a constituit cireaşa de pe tort, creînd o atmosferă de neuitat. La mulţi ani, Ungheni!  La mulţi ani, dragi ungheneni!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *