Radio „Cultura Divină” la prima sa aniversare

aniversare, radio „Cultura Divină”
Sursa: petocuri.ro

Postul de  radio „Cultura Divină” din comuna Ciorești, raionul Nisporeni, a împlinit, pe 2 septembrie, un an de la inaugurare. În frunte cu directorul Serghei Telechi (părintele Siluan) și în strînsă colaborare cu jurnalistul Nicolae Josan, dar şi cu alţi cîţiva voluntari, „Cultura Divină” se impune tot mai mult în comunitate. Aici, la Cioreşti, am fost primită ca la mine acasă. Nu am ezitat să-i pun cîteva întrebări părintelui Siluan.
De unde a venit ideea acestui post de radio?
Fiind masterand la Iași, am colaborat cu „Reîntregirea”. Atunci mi-am pus în gînd că, după ce voi reveni acasă, la parohia mea, primul lucru pe care îl voi face va fi deschiderea unui post de radio. Nu a fost ușor, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am depășit toate greutățile. Numai cel ce nu încearcă nu știe cum e să-ţi realizezi un vis.
Cui îi este destinat Radio „Cultura creştină”?
Este un post de radio local și public, destinat tuturor categoriilor de vîrstă, inclusiv adolescenților. În prezent, dorim să creăm un cerc de tineret, pentru a realiza emisiuni axate în special pe ecologie.
Deci, nu e vorba doar de emisiuni pe teme religioase, cum ar părea, dacă ţinem cont de denumire?
Nu. Avem emisiuni interactive, cum ar fi: Ora primarului, Ora medicului, Ora parajuristului, Ora polițistului. Avem şi o fonotecă de muzică folclorică reprezentată de mari artiști ai Moldovei.
De ce atunci „Cultura Divină”?
Nu mi-am dorit niciodată  să fie un post de radio exclusiv cu tentă religioasă. Am avut dorința ca acest post de radio să fie unul viu, creativ. Așa cum biserica este un organ viu al societății, la fel  și radio „Cultura Divină” să fie viu. Prin el să ajutăm creștinii să iasă din criza necunoașterii de Dumnezeu, din criza necunoașterii de adevăr, din criza obstacolelor întîmpinate în viață. Sper că ne-a reuşit.
Care vă sînt proiectele de viitor?
Să atragem cît mai multe investiţii pentru a ne extinde şi pentru a reuşi să-i remunerăm pe cei ce activează aici. Ne dorim să creăm şi un site cu acelaşi titlu: Cultura Divină, unde doritorii ar putea găsi totul: fotografii, emisiuni, articole…
Ce le transmiteți ascultătorilor fideli?
Pace în suflet. Le transmit ceea ce este mai sublim în viața aceasta – bucurie.
Dina Josan,
studentă stagiară


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *