Speranţe ale fotbalului moldovenesc cu rădăcini din Mileşti

Ion Jardan, căpitanul echipei de tineret a Moldovei
Nr. 2 – căpitanul echipei de tineret a Moldovei, Ion Jardan, gata pentru a-şi duce colegii spre victorie.

87′ GOOOL Moldova! Autor – Petru Leucă! Jardan l-a lansat ideal pe Leucă spre poartă, atacantul nostru a rezistat atacului unui fundaş şi a înscris cu un şut bine plasat în vinclu de la 8 metri.
Este o relatare postată pe site-ul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal în ziua de  6 septembrie curent, în cadrul transmiterii în direct a meciului dintre echipele de tineret ale Republicii Moldova şi Albaniei, care s-a încheiat cu 2:1.
Atît autorul golului, cît şi cel ce a făcut pasa decisivă îşi au rădăcinile din satul Mileşti, Nisporeni. Petru Leucă este feciorul actualului primar de Mileşti, tot Petru Leucă, iar Ion Jardan este nepotul fostului primar de Mileşti, tot Ion Jardan.
 
 
Nr. 17 – atacantul Petru Leucă, mîndru de realizarea sa. Fotografii: fmf.md
Nr. 17 – atacantul Petru Leucă, mîndru de realizarea sa.

Cei doi tineri fotbalişti, în vîrstă de 22 de ani, au jucat şi în meciul cu Rusia, pe 10 septembrie, Ion Jardan marcînd golul egalizator în penultimul minut al partidei.
“Echipa națională de tineret a Moldovei a spălat o parte din rușinea lăsată de tricolorii selecționatei mari, după ce, în îndepărtările Ekaterinburgului, a reușit un prestigios 2-2 cu Rusia, în ultimul meci al grupei a șasea a preliminariilor EURO 2013 Under 21”, citim pe Jurnal.md. “Micii, dar atît de mari, tricolori”, astfel îi caracterizează autorul.
De notat că Ion Jardan, titular al echipei “Rapid” Ghidighici, a fost convocat la naţionala de tineret a Moldovei de 15 ori şi, deşi joacă pe post de fundaş dreapta, a înscris două goluri: unul – în cadrul Turneului CSI la fotbal de la începutul acestui an, şi altul – în meciul cu Rusia din 10 septembrie. În jumătate dintre meciuri el a purtat banderola de căpitan. Petru Leucă de la “Iskra-Stali” Rîbniţa a fost convocat la naţionala de tineret de două ori, reuşind să înscrie un gol frumos în partida cu Albania.
Şi portarul echipei de tineret, Denis Rusu, tot de la “Rapid” Ghidighici, îşi trage rădăcinile din Mileşti, de acolo fiind mama sa.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *