S-au unit contra lucrului la negru şi achitării salariului în plic

salariu, bani
Sursa: alecsandrabarbu.wordpress.com

După modificarea legislaţiei şi înăsprirea sancţiunilor contra agenţilor economici care practică munca la negru sau achită salariile în plic, la Călăraşi a fost creat un grup mixt de lucru din reprezentanţii Inspecţiei Teritoriale a Muncii, Inspectoratului Fiscal şi Comisariatului raional de poliţie.
Vladimir Gîscă, inspector al Muncii din Călăraşi, spune că această formă de lucru s-a dovedit mai eficientă şi mai sigură, în special ţinînd cont că, anterior, au fost cazuri cînd, în timpul unor controale, agenţi economici călărăşeni au creat probleme serioase, ajungîndu-se pînă la agresiuni verbale şi fizice împotriva reprezentanţilor organelor de control.
Acum, cînd agenţii economici riscă sancţiuni cu amenzi între 7000 şi 9000 de lei pentru fiecare persoană care lucrează la negru sau căreia i se achită salariul în  plic, aceştia şi-au schimbat atitudinea. Controalele efectuate recent la Călăraşi şi Străşeni – şapte la număr – au decurs mult mai lejer şi fără peripeţii. „Avem deja cîteva cazuri depistate. Instanţa de judecată urmează să stabilească sancţiunile”, a precizat Vladimir Gîscă.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *