Perele şi beneficiile acestora

pere, ieftin, utilPerele sînt fructe delicioase ce conţin apă în proporţie de 80%, fibre, acizi organici liberi, potasiu, fier şi vitamina C. Pentru a beneficia de proprietăţile acestora, se recomandă consumul cu tot cu coajă.
Sucul de pere reglează digestia şi este recomandat persoanelor care suferă de diabet zaharat şi obezitate. În special pentru diabetici, perele pot îmbunătăţi nivelul de glucoză din sînge, ajută la pierderea în greutate şi la îmbunătăţirea concentraţiei. Pe lîngă aceste beneficii, perele sînt recomandate în multe alte afecţiuni.

Menţin ochii sănătoşi
Trei porţii de fructe consumate în fiecare zi reduc cu 36% riscul de apariţie a degenerescentei maculare – cauza principală în pierderea vederii la persoanele în vîrstă.

Previn apariţia cancerului
O porţie de mere şi pere pe zi este asociată cu un risc mai scăzut de cancer pulmonar la femei. Un alt nutrient care se regăseşte în compoziţia perelor, cuprul, ajută la prevenirea cancerului de colon.

Tratează inflamaţiile, artrita şi guta
Cunoscute ca fructe hipoalergenice, perele nu sînt de natură să cauzeze reacţii alergice. De aceea se recomandă consumul lor chiar şi de copiii de vîrste foarte mici. Totodată, ele pot fi utile în tratarea inflamaţiei mucoaselor, în tulburările cronice, artrită şi gută.

Atenuează constipaţia
Perele conţin mult mai multe fibre faţa de alte fructe, fapt pentru care ajută la digestie, însă joacă şi un rol important în menţinerea glicemiei în limite normale. Se recomandă sucul de pere pentru reglarea tranzitului intestinal.

Reduce febra şi calmează durerile în gît
Un pahar cu suc de pere s-ar putea să reducă febra şi să calmeze durerile în gît. Pentru întărirea sistemului imunitar se recomandă consumul de pere regulat.

Efect sedativ şi cicatrizant
Printre numeroasele beneficii ale consumului de pere se numără şi efectul sedativ şi calmant al sistemului nevos, dar şi efectul cicatrizant pe care îl are asupra tenului. Măştile realizate din pere ajută la vindecarea acneei datorita acţiunii astringente a pulpei de pară.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *