Incredibil, dar adevărat: un unghenean aspiră la titlul mondial al greilor în boxul profesionist

Constantin Bejenaru, Myke Tayson, New York.
În fotografie: Constantin Bejenaru împreună cu Myke Tyson în New York.

După ce a cîştigat, în anul 2011, prestigiosul turneu de box Bigger’s Better, Constantin Bejenaru, originar din Ungheni, s-a trezit cu adevărat celebru. De el s-au interesat pînă şi cei mai buni antrenori din SUA.
Iată că de o lună, Costantin e la New York şi se antrenează cu renumitul Kevin Rooney la clubul  Cus D’Amato, cel care a făcut din Mike Tyson o legendă. Are contract cu unul dintre cei mai buni promotori din New York, Joe DeGuardia. În curînd, va semna cu cîţiva sponsori mari, căci scopul, atît al ungheneanului, cît şi al celor ce l-au luat în SUA, este titlul mondial al greilor la profesionişti.
„I-au asigurat acolo tot: şi casă, şi masă, şi transport. El are o singură sarcină – să se antreneze”, ne-a povestit prietena sa, Aurelia Ursu.  În curînd, Costea va intra pe ring, în prima sa luptă importantă în drumul spre titlul mondial. Este optimist şi sigur că va reuşi. Mai ales că pînă în prezent este neînvins în cele şase meciuri pe care le-a disputat la profesionişti.
Constantin Bejenaru a început să practice boxul la vîrsta de 9 ani, la Ungheni. „Trebuia să aibă o ocupaţie şi, fiindcă secţia de box, condusă de regretatul antrenor Andrei Grosu (cel care l-a antrenat şi pe boxerul Octavian Ţîcu – nota red.), era prin apropiere, am hotărît să-l duc la antrenamente”, îmi spunea cîndva tatăl lui, Ion Bejenaru. A fost o alegere inspirată. La 15 ani, a intrat la Liceul sportiv din Chişinău, pe care l-a absolvit în 2002. Atunci a decis şi să plece, pentru că reuşise deja să treacă aici, în Republica Moldova, prin numeroase dezamăgiri. Nu s-a lăsat înfrînt. A plecat în România, la Bacău, antrenor fiindu-i Relu Auraş.
În boxul amator, Constantin Bejenaru a susţinut 150 de meciuri, dintre care a cîştigat 140. În 2006, a cîştigat medalia de bronz la Campionatul European de box în Plovdiv, Bulgaria. În 2010, a obţinut medalia de aur la World Combat Games.
Acum, la cei 28 de ani ai săi, a ajuns la profesionişti. Primul boxer profesionist din Republica Moldova! În trei-patru ani speră să ajungă campion mondial.
Alături de Constantin, în SUA, va fi şi antrenorul ieşean Mircea Hirjaba. A reuşit deja să se vadă şi cu Mike Tyson, la nivelul căruia vrea să ajungă sau, cine ştie, poate să şi-l întreacă.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *