„În timp ce statul ne ia banii, ceilalţi se gîndesc la noi”

ajutor persoane cu dizabilitati
Imagine: TRM.md

Persoanele cu dizabilităţi, membri ai Asociaţiei Obşteşti „Poarta deschisă” din Ungheni, au primit, săptămîna trecută, ajutoare din îndepărtata Suedie.  Acestea le-au fost înmînate în mod festiv, în faţa unui public numeros.
Potrivit preşedintei Asociaţiei, Raisa Smerdov, ajutorul a venit din partea Centrului suedez „Inter-life” prin intermediul Centrului „Penilla” din Iaşi, România, cu care „Poarta deschisă” colaborează de ani buni. Astfel, studenţii şi copiii ţintuiţi la pat au primit cîte 500 de lei, iar restul membrilor – cîte 200 de lei. „Noi însă nu ne limităm doar la ai noştri. Dacă avem de unde, îi ajutăm şi pe alţii”, a subliniat Raisa Smerdov. De notat că partea suedeză le-a oferit unghenenilor 2500 de euro. Banii care nu au fost repartizaţi vor fi utilizaţi tot pentru copii. Ei vor beneficia de o excursie la Grădina Botanică şi Grădina Zoologică din Chişinău.
Referindu-se la ajutoru primit, Raisa Smerdov s-a arătat satisfăcută de faptul că a cîştigat încrederea partenerilor. „Primul ajutor de la suedezi a fost de 50 de euro. Acum ne-au dat 2500, ceea ce înseamnă că au încredere în noi”, a accentuat dînsa, după care a conchis: „În timp ce statul ne ia banii, ceilalţi se gîndesc la noi”.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *